jégkorong

2021.11.20. 22:11

Egy pont Olaszországból, szétlövésben kapott ki a Hydro Fehérvár AV19

Az ICEHL szombati játéknapján a Hydro Fehérvár AV19 a HC Pustertal Wölfe otthonába látogatott.

Beke Zsombor

Bár nem védett rosszul Kornakker (fehérben), de Stukel be tudott találni

Fotó: HC Pustertal Wölfe

A dupla mérkőzéses idegenbeli túrából végül csak egy találkozóra volt hivatalos a Volán, miután a pénteki, Innsbruck ellen derbi a hazaiak egészségügyi problémái miatt elmaradt. A Fehérvár elfogadta a döntést és utazott tovább Pustertalhoz. Az olasz gárda a közelmúltban edzőváltáson esett át, azóta két győzelmet szállítottak Carusoék, így nem várt könnyű mérkőzés Erdélyékre. A keret ismét messze volt a teljestől, a keddi találkozón visszatérő Bartalisra ezúttal nem számíthatott a szakmai stáb.

Nem sokat vacakolt a Fehérvár, a 3. percben Campbell távoli lövése után a kipattanó Erdélyhez került, aki élt a lehetőséggel és közelről betalált, 0-1. Fölénybe játszott Kevin Constanine gárdája, de Ambrus és Mihály nagy helyzete is kimaradt. Később a harmad derekán emberelőnybe került a magyar csapat, de nem sikerült megduplázni az előnyt. A kihagyott lehetőségek pedig megbosszulták magukat, Deluca oldalról okosan Németh és Kornakker mellett a kapuba emelt, 1-1. Szerencsére nem sokáig mutatott egyenlő állást az eredményjelző, két perccel a harmad vége előtt újabb fehérvári fór már nem maradt kihasználatlanul, Sarauer középről tűpontos lövéssel vette vissza a vezetést a vendégek számára, 1-2.

A második játékrész elején mindkét együttes támadhatott létszámfölényben, de a két kapus, Kornakker és Sholl jól tette a dolgát. Egy fehérvári kihagyás után Gerlach lőhetett tisztán, de a magyar kapus védett, két perccel később azonban már ő is tehetetlen volt, Stukel egyenlített ki, 2-2. Mezőnyjátékkal folytatódott a harmad, majd négy perccel a vége előtt a mérkőzésen először vezetett a Wölfe. Hajdu kapott egy keresztpasszt a kapu előtt, majd Németh mellett addig tuszkolta a pakkot Kornakker mamutjához, míg végül a gólvonal mögé vánszorgott a játékszer, 3-2. Felébredt a góltól a Volán, de Kuralt és Atkinson próbálkozása sem vezetett sikerre, így egygólos hátrányból várhatta a Fehérvár az utolsó húsz percet.

Bár nem védett rosszul Kornakker (fehérben), de Stukel be tudott találni
Fotó: HC Pustertal Wölfe

Hazai helyzettel kezdődött a záróetap, az exfehérvári Caruso próbált túljárni Kornakker eszén, de szerencsére sikertelenül. Az első percekben elmaradtak a nagy vendég rohamok, sőt inkább a magyar kapu előtt adódtak helyzetek, a támadó harmadba való bejutás sem ment zökkenőmentesen. Az 52. percben szinte a semmiből sikerült egyenlítenie a Hydro Fehérvár AV19-nek, Fournier lőtte ki a jobb felső sarkot, 3-3. Kiegyenlítettebbé vált a játék képe, de a Fehérvárnál továbbra is sok volt a pontatlan passz. Bár az utolsó percekben mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de a hálók nem rezdültek meg, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban nem találta a ritmust Volán, de a Pustertal sem tette igazán próbára Kornakkert. A büntetőket bár jobban kezdte a Fehérvár, de végül az olaszok kerültek ki győztesen a szétlövésből.

JEGYZŐKÖNYV

HC Pustertal Wölfe – Hydro Fehérvár AV19 4-3 (1-2, 2-0, 0-1, 0-0, 1-0) – szétlövés után

Bruneck, 1380 néző. V.: Ruetz, Smetana, Pardatscher, Riecken

Wölfe: Sholl – Hanna (1), Willcox (1), Carey 1, Harju 1, Bardaro (1) – Caruso (1), Kristensen (1), Mantinger, Ikonen, Budish – Althuber, Andergassen, Stukel 1, Gerlach, Hannoun (1) – De Lorenzo, Deluca I. 1, Berger, Deluca S. Vezetőedző: Raimo Helminen.

AV19: Kornakker – Fournier 1, Campbell (3), Erdély 1 (1), Sarauer 1, Petan (1)– Horváth M., Szabó D., Shaw, Jacobs, Kuralt – Atkinson, Dobmayer, Magosi, Németh K., Mihály – Rétfalvi, Szabó B., Ambrus G. Vezetőedző: Kevin Constantine.

Kapura lövések: 29-33.

Kiállítások: 6, ill. 2 perc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában