Foci

2022.01.10. 18:12

Sikeres nyitány Stopiráéknál

Míg a Mol Fehérvár egymás elleni játékkal hangolt a felkészülési időszak elején, addig a csapat védője, Stopira a Zöld-foki-szigetek válogatottjával bemutatkozott a Kamerunban zajló labdarúgó Afrika-kupán.

Beke Zsombor

Forrás: Török Attila / Nemzeti Sport

Azt már a téli felkészülés elején kiderült, hogy – ahogy több más elsőosztályú csapat, mint például a Ferencváros – a Mol Fehérvár FC az elmúlt évekkel ellentétben nem utazik spanyolországi edzőtáborba, ugyanis a keret és a stáb jó néhány tagja pozitív koronavírus-tesztet produkált. A Vidi így itthon, Sóstón készül a bajnokság tavaszi folytatására. A Szabics Imre vezette szakmai stáb az első hét végén egymás elleni találkozóval szakította meg az edzések monotonitását. A 45 perces mérkőzésen a fehérek és piros-kék mezben játszók csaptak össze a műfüves pályán. A házi „rangadót” Nikolics és Zivzivadze góljával a fehérek nyerték meg.

 

Nem a Fehérvárral készül a klub két játékosa, Stopira és Lamin Jallow sem. Előbbi labdarúgó a Zöld-foki-szigetek, míg utóbbi a gambiai nemzeti csapattal szerepel az Afrika-kupán. Stopiráék a nyitó napon pedig már pályára is léptek a Kamerunban zajló tornán, a piros-kék védője kezdőként játszotta végig az Etiópia elleni mérkőzést. A találkozón a 12 perctől már emberelőnybe játszott Zöld-foki-szigetek, és végül a létszámfölény az első félidő végén érett góllá. Az egyébként is jól játszó Stopirától indult az akció, majd az i-re a pontot Júlio Tavares tette fel. A második félidőben a helyzetek ellenére újabb gól már nem született. Zöld-foki-szigetek csütörtökön játszik legközelebb a Kamerun ellen 2-1-es vereséggel rajtoló Burkina Faso lesz az ellenfél.

 

Jallow bemutatkozása még várat magára az Afrika-kupán, ugyanis Gambia szerdán lép majd először pályára, az ellenfél Mauritánia lesz Limbében.

 

– Egy remekül sikerült edzőtábor van mögöttünk, úgy érzem, jól sikerült a felkészülésünk a válogatottal az Afrika Kupára, készen állunk az első találkozóra. Ez a torna az afrikai országoknak azt jelenti, mint az európaiaknak az Európa-bajnokság, így nagy büszkeség a hazámnak, hogy sikerült kijutnunk, mindenki izgatottan várja a meccseket. Ráadásul ilyenkor itt mindenki ezeket a mérkőzéseket nézi, így a játékosoknak egyénileg is fontos, hogy jól teljesítsenek. Az egyik nagy álmom vált valóra azzal, hogy most itt lehetek az Afrika Kupán – nyilatkozta a fehérváriak honlapjának Jallow.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában