Egy pillanatig sem volt kétséges a siker

2022.09.16. 22:21

Remekül rajtolt a Hydro Fehérvár AV19 az osztrák ligában

A win2day ICE Hockey League 2022–2023-as idényében a Hydro Fehérvár AV19 számára a legtávolabbi ellenfél otthonában kezdődött a bajnokság. A kék-fehérek a tavaly ötödikként záró HC Pustertal Wölfe csapata ellen győztek, rendkívül érett játékkal.

Káldor András

Sokat pattogott a korong az olaszok ketrece előtt, sokkal többet lőtt kapura a Fehérvár

Fotó: fav19.hu

Kíváncsian vártuk a gárda első idei fellépését az Intercable Arenában. A fehér mezben jégre lépő Volán-játékosok hosszasan fogadkoztak a kapuban az erre a találkozóra Kevin Constantine által bizalmat szavazó Horváth Dominik ketrece előtt.

Még nem telt el öt perc sem a mérkőzésből, amikor bottal akasztásért kiszórták a bírók Gleason Fourniert. Különösebben nem tűntek hatékonynak a Farkasok, emellett pedig remekül verték vissza nem igazán acélos akcióikat a fehérváriak, sőt Hári János és társai többet is lőttek kapura a meccs ezen szakaszában, mint vendéglátóik. A folytatásban az olasz együttes változtatott játékán, többet korcsolyáztak a Fehérvár harmadában, de Horváthon nem tudtak kifogni, többször bravúrral hárított.

A középső harmad Fournier nagy löketével indult, ezt még hárította Tomas Joshua Sholl, ám a következő támadás végén már örülhettek a kék-fehérek. A 22. percben Alexander Petan bombája pattant ki Erdély Csanád elé, a támadó nem sokat vacillált, lőtt, és a pakk a hazai hálóban kötött ki, 0-1. A bekapott gól után a hazai együttes nyomást próbált gyakorolni, de korántsem voltak hatékonyak a kapu előtt, viszont a játékrész feléhez érve a Fehérvár még egyszer annyit lőtt kapura, mint a sárga-feketék. Majd ismét Horváth D. pillanatai következtek, sorra kecsegtető helyzeteket hárítva. Ettől függetlenül Shollnak sem voltak nyugodt percei, adtak neki munkát rendesen, és egyik kapuvastól a másikig repkedett. A 35. percben Stipsicz Bence került a büntetőpadra, de ismét jól működött a Volán védekezése, valamint Horváth D. is. Majd a 39. percben egy kóbor, eladott korongot szerzett meg Németh Kristóf, Andrew Sarauerhez játszott, aki kíméletlenül kihasználta ziccerét közelről, 0-2.      

 A záró húsz perc elején lezárhatta volna a meccset a FAV 19, Brett Findlay lopott el egy korongot, de Erdély egy az egyben Shollba lőtte. Ez megbosszulta magát, mert a 44. percben a szólóban kiugró Marc-Olivier Roy nem sokat teketóriázott, felvarrta a jobb felsőbe a pakkot, 1-2.. Ezt követően valóságos tűzijátékot rendeztek a hazaiak, nem sok hiányzott ahhoz, hogy rögtön egalizáljanak. Beszorult a Volán, ám a lehető legjobb pillanatban villant Findlay, aki egy Erdély által a kapu elé bepasszolt korongot vágott a gólvonal mögé, 1-3. A hajrára is tartogattak a fehérváriak még egy találatot, előnyből Patrik Newell büntetett, 1-4.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában