A győzelem mellett egy második helyet is begyűjtött

2022.09.01. 11:05

Újabb sikert ért el Kovács Bálint, ezúttal Alpok Adria Bajnokságban nyert

A fehérvári motorversenyző, Kovács Bálint MW Performance Ducatijának nyergében ezúttal Rijekában remekelt, egy szombati második hely után vasárnap már sima futamgyőzelmet aratott az Alpok Adria Bajnokságban.

Beke Zsombor

Kovács Bálint eddig remekel új motorján

Forrás: Izso Krisztian

A H-Moto Team által menedzselt versenyző fantasztikus formának örvend, hiszen a közelmúltban nemcsak sima győzelmet aratott a Ducatival a magyar bajnoki futamon, de új motoros pályarekordot is futott a Hungaroringen. A 21 éves versenyző ezután csapatával Horvátország felé vette az irányt, ahol az Alpok Adria Bajnokságban vendégszerepelt. A HUMDA Academy által támogatott Kovács Rijekában az időmérőn a negyedik helyet szerezte meg, majd a szombati versenyen a második, a vasárnapin az első pozícióban intette le a kockás zászló. 

– Csütörtökön, egy hivatalos tesztnapon vettünk részt a horvát pályán, ami nagyon fontos volt, hiszen utoljára két esztendeje motoroztam itt, ráadásul a Ducati beállításait is meg kellett találnunk – kezdte értékelését Kovács Bálint. – A nap végére jó alappal rendelkeztünk, ami a köridőkön is meglátszódott, hiszen a szabadedzéseket sikerült megnyernem, míg az időmérőn egy elektronikai hiba miatt végül a negyedik helyet tudtam megszerezni a rajtrácson. A szerelők csodát tettek a futamig a Ducatival, úgy tűnt a felvezető körben, hogy minden rendben lesz. Aztán amikor felálltunk a rajtrácsra, ismét előjött a hiba, de ekkor már nem volt mit tenni, így gyorsváltó, kipörgésgátló és motorfék nélkül kellett végigmennem a versenyen. Hatalmasat csatáztam a második helyért, amit végül a célegyenesben történt előzésemnek köszönhetően két ezredes előnnyel sikerült megszereznem. Vasárnap végre hibátlan motorral állhattam fel a rajthoz, és csepegő esőben végig magabiztosan vezetve sikerült a futamot megnyernem. Ez a jó eredmény kellő önbizalmat ad a világbajnoki szerepléshez.

Kovács fő célja az idei szezonra az Endurance-világbajnokságon való jó szereplés, így az elmúlt hetek jó eredményei által magabiztosan készülhet az ottani folytatásra. Ami már nincs is olyan messze, hiszen a mezőny szeptember 16. és 18. között áll rajthoz az EWC 24 órás futamán, Bol d’Orban. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában