Mind a négy magyar elődöntős

2023.06.26. 18:19

Demeter Bence hozta a rutint

Mind a négy magyar induló elődöntőbe jutott a Lengyelországban zajló Európa Játékok férfi öttusaversenyében.

Ferencz Balázs

Demeter Bence a 11. helyen kvalifikálta magát az elődöntőbe

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Fontos viadal idén az Európa Játékok a sportág képviselői számára, hiszen ez egyben a felnőtt Európa-bajnokság is. Ráadásul olimpiai kvótát lehet szerezni. A Volán Fehérvár rutinos öttusázója bizakodott is a viadal előtt, jó szereplést várt magától az újdonsült apuka, Demeter Bence.

A selejtezőben 59-es próbáltak elődöntős kvalifikációt szerezni. A két csoportból az első 18 jutott tovább. Az A csoportban versengett a fiatal Koleszár Mihály, valamint Demeter Bence, a B-ben Szép Balázs és Bőhm Csaba. Demeterék vívással kezdtek a krakkói Testnevelési Akadémia sportközpontjában.   Koleszár 18 győzelmet aratott a páston és 10 ellenfelétől kapott ki, míg a fehérvári Demeter Bence  15-öt szúrt, s 13 tust kapott. A 200 métert Demeter 2:02.30 perc alatt úszta le, így két szám után Koleszár ötödik, Bence tizedik volt. A lövészetekkel megszakított 5x600 méteres futás során a végére összesűrűsödött a mezőny, Koleszár végül a harmadik, Demeter Bence pedig a 11. helyen ért célba, Koleszártól két másodperccel lemaradva.  A másik csoportban Bőhm és Szép is simán jutottak tovább. 

A férfiak kedden a rangsoroló víváson forgatják a párbajtőrt, majd szerdán elődöntőznek.

Az Eb-n nemenként nyolc olimpiai kvótát osztanak, azonban minden nemzetből csak a legjobb szerez olimpiai indulási jogot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában