Áttekernek Fejéren is

2023.07.07. 12:00

Szombaton rajtol a X. Visegrád 4 Kerékpárverseny

Július 8-án ismét elstartol a X. Visegrád 4 Kerékpárverseny, amely a Visegrádi Csoport közös országúti versenysorozatának első állomása idén Magyarországon lesz.

Hajdú Marianna

Adam Toupalik a V4 Kerékpárversenyen 2022-ben

Forrás: Vigh Attila

A verseny rajtja Budapesten, a Carl Lutz rakparton lesz, majd hagyományosan Pannonhalmán érnek célba.
A kerékpárverseny már tíz éves múltra tekint vissza. A tagországok 2013 óta rendezik a versenyt, amely kezdetben egy 500 kilométeres távot jelentett amatőrök számára. Azóta a verseny bekerült az UCI Europe Tourba, amely nemzetközi versenyrendszer, és kvalifikációs pontokat ad a világbajnokságokra és olimpiákra. A verseny jelenleg négy különálló UCI 1.2 kategóriás egynapos versenyből áll.
A verseny 138 kilométeres távot foglal magában, és a nemzetközi mezőny számos települést érint, többek között Telkit, Zsámbékot, Bicskét, Csákvárt, Bodajkot, Csetényt és Ravazdot. A célvárosban többször is meg kell küzdeni a helyenként 15 százalékos bírósággal, térköves emelkedővel a befutó előtti körözés során.
A verseny főszervezője, Törzsök Zsolt elmondta, hogy nagy hangsúlyt fektettek a turisztikai vonzerőre idén is, hiszen a verseny célja egy világörökség részét képező területen van, a Pannonhalmi Főapátság meredekén. Összesen 22 csapat vesz részt a versenyen, köztük öt magyar csapat is. A címvédő cseh Adam Toupalik (Elkov-Kasper) és a 2016-os győztes szlovák Marek Canecky (RRK Group-Pierre Baguette-Benzinol) is rajthoz áll.
A verseny rajtja szombaton 11:30-kor lesz a Carl Lutz rakparton, míg a célvárosba, Pannonhalmán várhatóan valamikor 15:10 és 15:40 között érkezik meg a mezőny.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában