A Bnei Herzliya nem lép pályára szerdán a Gáz utcában

2023.10.30. 17:40

Elmarad az albás kosarasok nemzetközi kupameccse

Nem rendezik meg a FIBA Europa Cup harmadik fordulójában, szerda estére kiírt Arconic-Alba Fehérvár-Bnei Herzliya kosármeccset.

Horog László

A fehérváriak múlt szerdán (fehérben) vereséget szenvedtek a bolgár Balkan gárdájától, szerdtán, hazai pályán nem javíthatnak

Fotó: Simon Erika

A felek az eredeti tervek szerint különleges biztonsági intézkedések közepette, 18 órakor, zártkapus meccsen léptek volna pályára, ám az izraeli együttes vezetői hétfőn délelőtt jelezték, nem utaznak Fehérvárra, a FIBA Europe Cup 3. fordulójában nem lépnek pályára az Alba Regia Sportcsarnokban. A korábbi fordulókban sem bizonyíthattak a háborús helyzet miatt, ám úgy tűnt, a 3. körben megkezdik szereplésüket. A nemzetközi szövetséggel egyeztetve a Herzliya ellenfeleit nem a Szentföldön, hanem Cipruson játszotta volt, az Alba is a mediterrán szigeten találkozott volna az izraeliekkel, a fehérváriak szempontjából idegenbeli összecsapáson. 

A Fehérvár ügyvezetője, Simon Balázs kérdésünkre nem akart jóslásokba bocsátkozni a folytatást illetően, de nem lát arra sok esélyt, hogy a Bnei Herzliya a közeljövőben megkezdi szereplését a nemzetközi porondon.

A bajnokság, a Ligat HaAl, azaz az Israeli Basketball Premier League küzdelmei is állnak, az első mérkőzést ugyan lejátszották, a Nes Ziona október 6-án este 77-73-ra verte a Hapoel Atufa gárdáját, de a másnapi mérkőzések már nem kerültek megrendezésre, ugyanis október 7-én, reggel kitört a háború. A Bnei Herzliya október 5-én, Magyarországon, egészen pontosan Körmenden vívta ki a jogot, hogy szerepeljen a nemzetközi porondon, a 2023-24-es idényben, a Vasban rendezett minitornán a házigazda Egis és a ciprusi Anorthosis Famagusta előtt. A körmendi házigazdák előbb fordulatos meccsen 91-87-re verték a ciprusiakat, de a mindent eldöntő találkozón 97-88-as vereséget szenvedtek az izraeliektől. Ezzel utóbbiak szereztek jogot az A-csoportban való szereplésre. Amit nem kezdtek még, ráadásul erősen kérdéses, később bekapcsolódnak a küzdelmekbe, vagy sem.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában