Röplabda

2023.10.23. 19:42

Történelmi csata előtt

Az idei férfi röplabda szezon eddigi legkemélyebb összecsapása előtt áll a MÁV Előre-Foxconn csapata. A magyar bajnokság tavalyi ezüstérmese a klub közel 115 éves történetében először bizonyíthat az európai porondon, kedden, Tatabányán, 17:30-tól a CEV Challenge Kupa sorozatában az osztrák VCA Amstetten NÖ ellen.

Káldor András

Pesti Marcellre főszerep vár az Amstetten elleni találokzón

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A Kecskeméti RC ellen folytatta hibátlan szériáját a MÁV Előre Foxconn az Extraliga 4. fordulójában. Dávid Zoltán vezetőedző csapata meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő a klubtörténeti CEV Challenge Kupa mérkőzés előtti utolsó főpróbán.
Az Európa Röplabda Konföderáció égisze alatt futó CEV Challenge Cup-ot 1980 óta rendezik meg minden évben. A MÁV Előre Foxconn a legjobb 32 csapat között indul el, és első ellenfele az alsó-ausztriai régió zászlóshajójának számító VCA Amstetten NÖ lesz. A kétszeres osztrák kupagyőztes 2003 óta állandó tagja hazája első számú nemzeti bajnokságának, ahol legutóbb az ötödik helyen végzett. Azt feltétlenül meg kell jegyezni, hogy az Amstetten kerete a nyáron teljes vérátömlesztésen esett át. A korábbi játékosállományból mindössze egy német és két osztrák röplabdázó maradt, ami az új vezetőedző kinevezésével együtt azt jelenti, hogy teljesen kiszámíthatatlan találkozó előtt áll a Loki. Az osztrákok csapatában szereplő hét légiós azonban arra utal, hogy komoly tűzerővel érkeznek a kétmérkőzéses kupa első összecsapására. 
A mérkőzésre Tatabányán, a Multifunkcionális Sportcsarnokban kerül sor, mivel a MÁV Előre-Foxconn jelenlegi otthona, a Videoton Oktatási Központ nem felel meg a nemzetközi előírásoknak.

- Ez mindenképpen szintlépés lesz számunkra. Az elmúlt időszakban igyekeztünk minél több nemzetközi edzőmérkőzést játszani. Horvát, szlovén és osztrák csapatok ellen léptünk pályára, hogy lássuk, hol tartunk most és még hova kell fejlődnünk. Az Amstetten ellen videózással készülünk a felkészülési mérkőzéseik és az osztrák bajnokságban lejátszott első találkozóik alapján. Egy egyenes kieséses párharc mindig tartogat meglepetéseket, ráadásul hazai pályán kezdünk, ami plusz nyomást helyezhet a fiúkra. Ez jó és rossz értelemben is befolyásolhatja a játékunkat, de egy biztos, hogy nagy esélyünk van rá, hogy ebből a párharcból továbbjussunk. –  fogalmazott Dávid Zoltán kék-fehérek vezetőedzője.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában