Mindigvár Nonstop Ünnepi Fehérvári Futballfesztivál

2023.12.26. 13:12

Négy napig tartó fociünnep

Elröppent egy esztendő, és immár 23. alkalommal a találkoznak a teremfoci szerelmesei a VOK-ban, a Mindigvár Nonstop Ünnepi Fehérvári Futballfesztiválon, ahol ledolgozhatják résztvevők az ünnepek során elfogyasztott bejglit és töltött káposztát, s nem utolsó sorban értékes nyereményekért szállhatnak harcba.

Káldor András

A négy napig tartó tornán színvonalas meccseket láthatnak majd a nézők

Fotó: Kricskovics Antal

A küzdelmek ma reggel 8 órakor kezdődnek és egészen december 30-án, szombatig tartanak. A Fehér Ablak-Fehérép Amatőr Kupa sorozata indítja a monstre tornát, itt a kupára benevezett 20 csapatot 5 négyes csoportba sorsolták a szervezők. A csoportokon belül körmérkőzések döntik el a helyezések sorrendjét. A csoportok első helyezettje és a legjobb három csoport második jut be a legjobb 8 csapat közé. Ezt követően egyenes kieséses rendszerben folytatják tovább a küzdelmeket. A mérkőzések párosítása a csoportok végeredménye alapján történik, ahol a csoportelsők a csoport másodikkal találkoznak, de az ötödik legjobb csoportelső a három csoport másodikkal kerül egy „kalapba”. Az azonos csoportból érkező csapatok nem kerülhetnek ismételten összepárosításra. Amennyiben ilyen eset előfordul, akkor másik ellenfelet kell húzni a kalapban maradt csapatok közül, majd ezt követően kerül vissza a kalapba az előzőleg kihúzott csapat. A kieséses kör után kialakul a legjobb négy csapat mezőnye, ahol két elődöntő következik. Az elődöntők vesztesei a bronzéremért, az elődöntők győztes csapatai az aranyéremért mérkőznek  meg. A mérkőzések játékideje 1 x 18 perc, a nevezhető játékosok száma pedig 12 fő.

A Fehér Ablak-Fehérép Amatőr Kupa mellett idén is megrendezik a Profi, a 38+ Öregfiúk, a Női, valamint az U11 és Videoton Szurkolói Kupákat. A torna utolsó napján két gálamérkőzésre kerül majd sor. Előbb 12.40 órakor a Videoton 60+ öregfiúk csapata lép pályára a Fehérvár FC női labdarúgói ellen, majd 17.40 órakor a Red-Blue Devils szurkolói csoport játszik a Fehérvár FC utánpótlásában dolgozó edzőkkel. Utóbbi együttesben akár olyan játékosok is pályára léphetnek, mint Simek Péter és Sitku Illés. Természetesen a jól megszokott ketrecfoci sem maradhat el, mind a négy napon folyamatosan pattog majd a labda a VOK előterében lévő ketrecben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában