Szeszélyes tavasz

2024.05.27. 17:44

Változatos volt a szezon, mint az időjárás

A Vasas SC ellen zárta a szezont az Alba Fehérvár KC, ahol a szoros első félidőt követően végül tíz góllal, 29-19-re sikerült legyőzni az angyalföldieket.

Szupkai Gábor

Megszenvedtek a sikerért

Fotó: NAGY NORBERT

A végeredményt látva bárki azt hihetné, hogy sima győzelem született. A végére valóban az lett, de 9-8-ra még a Vasas vezetett az első félidő hajrájához közeledve, és a szünetben is csupán egyetlen gól volt az Alba előnye. A második játékrész első felében aztán sikerült állva hagyni a vendégeket és megalapozni a magabiztos sikert.
– Úgy szerettük volna ezt a mérkőzést lezárni, hogy a két pontot itthon tartsuk. Azt gondolom jó játékot nyújtottunk, védekezésben is megvalósítottuk azt amit szerettünk volna, és támadásban is pontosak voltunk a befejezéseknél. Nehéznek mondanám a mai meccset, nem voltunk sokan, viszont sokat kellett küzdeni, de mindenki hozzá tudott tenni, és amennyire csak lehetett, kihoztuk belőle a maximumot  a végére. Az eredmény azt mutatja, hogy ez sima volt, de közben nagyot küzdöttünk, és méltóképpen tudtuk zárni a szezont – mondta Tolnai Laura a mérkőzést követően. 
A csapat vezetőedzője, Horváth Roland a mérkőzés  végére kicsit nyugodtabb lehetett a megszokottnál, elvégre a lányok a szezon második legnagyobb különbségű győzelmét aratták – ősszel a Kozármisleny ellen tizenegy góllal tudott nyerni a Fehérvár. De a szezon egészét értékelve kitért a nagyon is jellemző komoly hullámvölgyekre. 
– Voltunk fent, voltunk lent, volt minden ebben a szezonban ami csak létezhet. De attól van ez nagy ingadozás, mert fiatalok. Rengeteget kellett tanulni, nagyon sokat gyakorolni, hogy hétről-hétre ott legyünk és megtanuljunk meccseket nyerni. Ez nagyon nehéz dolog, de gratulálok a lányoknak, így kell egy bajnokságot befejezni. Nagyon szépen játszottak ma, nagyon jó volt a kapusteljesítmény is, és ilyen teljesítménnyel a gólvonalon csak győzni lehet. Olyan volt ez egész évünk, mint a tavasz, a mostani időjárás. Egyszer sütött, egyszer beborult, egyszer nevettünk, egyszer majdnem sírtunk, de a fiatal csapatokra ez jellemző, ez a tipikus. Mindenben van valami jó, van valami rossz, de mindig kisüt a nap, és így kell hozzáállni. Nagyon nehéz, ilyen egy sportoló élete, ezt kell megtanulniuk. Nekünk edzőknek is ezt kell csinálnunk, egyáltalán nem szabad fejet hajtani. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában