A gyep, az a szép zöld gyep

2 órája

A felfrissülés a kulcsszó a Kecskemét elleni derbi előtt

Vasárnap 18:50-től a Kecskeméti TE otthonában lép pályára a Fehérvár FC, a két együttes 21. egymás elleni bajnokiján.

Szupkai Gábor

A regenerálódásé a főszerep

Fotó: Fehér Gábor

Az eddigi 20 találkozóból tízet győzelem, három döntetlen és hét vereség a mérleg. A gólkülönbség 36-26 ide, és a semleges szurkolók számára is jó hír, hogy ez meccsenkénti hármas gólátlagot jelent. Az előző idényben kétszer játszott a Fehérvár FC a Kecskeméttel idegenben, egyszer 1-0-ra kikaptak, egyszer pedig 1-0-ra nyertek, Christensen találatával. A Sóstói Stadion beli randevú pedig fordulatos, gólgazdag meccsen 3-3-as döntetlennel ért véget.

– Természetesen győzni szeretnénk a KTE ellen, de ez egyáltalán nem lesz könnyű feladat. Nagyon nehéz Kecskeméten játszani, nemcsak az erős ellenfél és a hangulat miatt, de a múltban a pálya sem volt a legmegfelelőbb a játékra. Az új gyepszőnyeggel legalább utóbbi megváltozik. Megpróbálunk felfrissülni vasárnapig, kipihenni magunkat, hogy száz százalékosan tudjunk beleállni ebbe a mérkőzésbe, és jól kezdjük a bajnokságot is – nyilatkozta Kovács Mátyás.

Bedi Bence is hasonlóan vélekedett a lila-fehérek elleni derbi előtt.
– Vasárnap utazunk Kecskemétre, nyilván a Sumqayit elleni meccs után az volt a legfontosabb, hogy felfrissüljön a csapat, illetve ezen rövid idő alatt is felkészüljünk az ellenfélből. A kecskeméti stadion új gyepet kapott a nyári szünetben, úgyhogy a pályára majd nem lehet hivatkozni, az biztosan kiváló minőségű lesz. Bízom benne, hogy jó játékkal és győzelemmel fogunk hazatérni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában