Semjén Attila diadalmaskodott

2024.07.08. 19:19

Mezőszilason versenyeztek a fogathajtók

Soponya, Seregélyes, Kisláng és Cece után Mezőszilason rendezték a Fejér vármegyei kettesfogathajtó bajnokság ötödik fordulóját. A tűző napsütés és a kánikulai meleg sem állította meg a fogathajtókat, valamint a lovassport szerelmeseit, hogy jól érezzék magukat július 6-án szombaton, Mezőszilason.

Szabó Róbert

Jó időben és hangulatban telt a fogathajtó bajnokság mezőszilasi fordulója

Fotó: Sebestyén Bálint

A Fejér vármegyei kettesfogathajtó bajnokság ötödik fordulójának számító versenyt ezúttal is idősebb Semjén Attila és családja szervezte meg, ahogy az a hagyományok szerint is lenni szokott.

– A nagy meleg ellenére a helyiek és a környékbeliek is szép számban látogattak ki a szombati versenyre, akárcsak az elmúlt években. Ezúttal 52 fogat nevezett, ők álltak rajthoz a megmérettetésen – mondta lapunknak ifjabb Semjén Attila, az esemény egyik szervezője. Hozzátette, mindenki jól érezte magát, a lovassportokat kedvelő emberek megtaláltak mindent, amit szerettek volna. 

A rendezvényen, ahogy a régió korábbi lovasversenyein is, részt vett Varga Gábor országgyűlési képviselő, aki elismerte a Semjén család munkáját. 

– A Mezőszilason nagy tiszteletnek örvendő Semjén Attila és családjának munkája a társadalmi szerepvállalás kiváló példája. Minden évben magas színvonalú fogathajtó versenyt rendeznek a Mezőszilasi Lovas Sportegyesülettel karöltve – fogalmazott a közösségi médiában közzétett bejegyzésében Varga Gábor. Hozzátette, az esemény igazi közösségi piknikké kerekedett, rengeteg családi és baráti közösség töltötte együtt az időt.

A versenyen végül 49 fogat jelent meg, azonban egy visszalépett, egy feladta, és egyet pedig kizártak. Ahogy a korábbi fordulókban, úgy itt is voltak az ország minden pontjáról nevezők. A Fejér vármegyei hajtók mellett érkeztek Pest, Tolna, Somogy, Bács-Kiskun sőt, még Heves megyéből is.

Ahogy az elmúlt versenyeken, úgy ismét ifj. Semjén Attila bizonyult a legjobb Fejér vármegyei hajtónak, hiszen nulla hibaponttal megnyerte a kettesfogat akadályhajtást. A második és harmadik helyen az egyaránt a Zalalövő és Környéke LSE színeiben induló Szalár Róbert és Sántha Krisztián végzett.

A kettesfogat akadályhajtás után következhetett a vadászhajtás, amelyben ezúttal a Tolna vármegyei Pincehelyi LSE hajtója, ifj. Oszkó János diadalmaskodott 71,4 hibaponttal. Mögötte a második helyen ifj. Semjén Attila zárt 72.36 hibaponttal, míg a harmadik ezúttal id. Oszkó János lett, aki szintén a Pincehelyi LSE színeiben versenyzett.

A bajnokság július 13-án folytatódik, akkor Nagylókra látogatnak a fogathajtók. Azután július 27-én Sárszentágotán, augusztus 18-án Kálozon mérik össze tudásukat a legjobb hajtók, az utolsó fordulóban pedig augusztus 24-én Sárkeresztúron zárják a pontvadászatot.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában