Szuper lányok

2024.07.09. 15:49

Stollár Fanny és a Kiskút az elődöntőben (galéria)

Rekkenő hőség odakint, a sátrakban viszont kellemes idő várt mindenkit a Kiskút TK pályáin. Na meg a női Szuperligában Stollár Fanny és a Tenisz Fehérvár Kiskút TK – Gellért SE derbi.

Szupkai Gábor

Stollár Fanny megoldotta a rá bízott feladatokat

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mindkét csapat 5-2-re verte korábban a Honvédot, így a csoport első helye volt a tét. Az egyes pályán hazai színekben Stollár Fanny ellenfele Varga Viktória volt. Az esélyek egyértelműek voltak, de nehezen melegedett be az egykor a világranglista legjobb 100-ban szereplő Stollár, ennek köszönhetően az első szett elején Varga el is vette ellenfele adogatását. A következő játékban viszont rögtön visszabrékelt a fehérváriak játékosa, és a rendkívül sokat hibázó, több kettős hibát is vétő Vargának innen befellegzett, és 6:2-re elbukta az első szettet. A másodikban is szép hosszú labdameneteket produkáltak a hölgyek, a papírforma viszont itt sem borult, ezúttal 6:3-al vitte Stollár Fanny a játszmát, és ezzel másfél óra alatt a mérkőzést is.

Stollár Fanny tenyeresei nem a könnyen megoldható feladatok kategóriájába tartoznak
Stollár Fanny egyesben és párosban is győzelemmel segítette a Kiskút TK csapatát
Fotó: Fehér Gábor / FMH

A másik pályán ezzel egy időben kezdődött Tóth Amarissa és Major Stella meccse. Az apró termetű Tóth méretét meghazudtoló erővel és dinamikával teniszezett, szinte leütötte a pályáról Majort, kevesebb mint egy óra alatt kiosztott egy biciklit és 6:0, 6:0-ra lesimázta ellenfelét. Később elmondta, hogy némileg túlzó az eredmény, nagyon szép labdamenetekre kényszerítette őt ellenfele, de ezekből szerencsére rendre ő jött ki jobban.

Ezzel már 2-0-ra vezetett a Kiskút, ám a nagy derbik a hármas és négyes pályán zajlottak. A Kiskúttól Bartha Panna, korosztályának egyik legnagyobb tehetségével, Nemcsek Grétával nézett farkasszemet. Késhegyre menő csatájuk nagyon szoros volt, és mivel nem Wimbledonban voltunk, hallani lehetett a játékosok reakcióit, ami a „Nem hiszem el!”-től egészen az úrikisasszonyokat pirulásra késztető egysorosokig terjedtek. Nemcsek néha nehezen tűrte a ki nem kényszerített hibáit, ő volt az első – de nem az utolsó – aki földhöz is vágta az ütőjét, de az első szettet így is hozta 6:4-re. A másodikban fej-fej mellett haladtak, 6:5-nél Bartha adogathatott a meccsben maradásért. Ez a játék olyannyira kiélezett volt, hogy még versenybírót is keríteni kellett egy kétes szituációban, amit ugyan Bartha javára ítéltek, de Nemcsek végül mégis breakelni tudott és 7:5-re hozta a második játszmát két órán át tartó csatát követően, 2-1.

A négyes pályán Kristina Kucova képviselte a Kiskút színeit, ellenfele pedig Bíró Melinda volt. Utóbbi nagyon simán behúzta az első szettet 6:1-re, ám Kucova minden rutinját kihasználva 7:5-re nyerte a másodikat. A nap első szuper tie-breakjében 8-5-re vezetett Kucova, majd hamarosan már 10–10-re álltak, a két játékos felváltva csapkodta ütőjét a salakhoz, de a következő két pontot Bíró húzta be, és máris 2-2-re álltak a csapatok.

Az ötödik egyest a fehérváriaktól Farkaslaki-Hints Flóra, a Gellért SE-től Susányi Zsófia vívta. Utóbbi 6:4-re hozta az első szettet, és már a másodikban is 4:1-re vezetett, de Farkaslaki-Hints valahonnan elképesztő erőt merítve végül 7:5-re behúzta a játszmát, egyenlített, és a lélektani előnyt kihasználva a szuper tie-breaket is megnyerte 10–5-re, ezzel a párosok előtt 3-2-re vezetett a Kiskút.

A csapat vezetője, Fehér Tamás ekkor komoly taktikázásba kezdett: hogyan álljanak fel a párosokhoz? 

Végül all-int mondott és Stollár Fanny mellé Tóth Amarissa került, 

ellenfelük a Nemcsek/Bíró duó volt, míg a Bartha/Farkaslaki-Hints páros indult csatába a Varga/Major alkotta kettős ellen. Stollár Fanny és Tóth Amarissa végül villámgyorsan hozta a győzelemhez szükséges diadalt, 6:2, 6:3-ra nyertek Nemcsek és Bíró ellenében, 4-2-re alakítva ezzel az állást. Innentől a kettes pályán zajló Bartha/Farkaslaki-Hints – Varga/Major csata végeredménye jelentéktelenné vált, de a Kiskút TK fiataljai így is nyertek, 5:7, 7:6 (7–2), 10–4-re húzták be a találkozót.

Női Tenisz Szuperliga , 1. forduló
Kiskút TK – Gellért SE 5-2
Székesfehérvár, Kiskút Tenisz Klub

Egyéni mérkőzések:
Stollár Fanny – Varga Viktória 6:2, 6:3
Tóth Amarissa – Major Stella 6:0, 6:0
Bartha Panna – Nemcsek Gréta 4:6, 5:7
Kristina Kucova – Bíró Melinda 1:6, 7:5, 10–12
Farkaslaki-Hints Flóra – Susányi Zsófia 4:6, 7:5, 10–5

Páros mérkőzések:
Tóth Amarissa/Stollár Fanni – Bíró Melinda/Nemcsek Gréta 6:2, 6:3
Farkaslaki-Hints Flóra/Bartha Panna – Major Stella/ Varga Viktória 5:7, 7:6 (7–2), 10–4

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában