Nem tudtak meccset nyerni Oroszlányban

2 órája

A negyedik helyen zárt az Alba U16-os csapata a Bányász Kupán

Az elődöntőben a Temesvártól, a bronzmeccsen a Révkomáromtól kaptak ki a fehérvári kosarasok.

Németh Krisztián

Fotó: OSE/Facebook

Fotó: Hoffartne Kati

Oroszlány város fennállásának 70. évfordulója alkalmából idén utánpótlás tornával egészült ki az OSE hagyományos felkészülési tornája, a Bányász Kupa. 

A pénteki és szombati felnőtt torna előtt a házigazda és a három meghívott csapat U16-os együttesei léptek parkettre hét közben. 

Az Alba az elődöntőben 78-69-re kikapott a Temesvár együttesétől. A fehérváriak az első negyedben nem találtak ellenszert a határozott és kemény védekezésre, a labdaszerzésekre épülő lerohanásokra - írja az OSE honlapja. 16 pontos különbséggel zárta az ellenfél az első negyedet, de a második negyedben mínusz nyolcra feljöttek a fehérváriak. Aztán megint a Temesvár került nyeregbe egy 10-0-ás futással.

A fordulás után meglett volna az Alba esélye arra, hogy visszajöjjön a meccsbe, de ez nem sikerült  - nem utolsósorban a nagyon gyenge büntetőzésnek köszönhetően (a meccsen 36-ból csak tizenhármat értékesítettek). 

A negyedik negyedben a Temesvár elfogyott - erőben és létszámban is, két játékosuk is kipontozódott - ám későn indította az Alba a hajrát és kilenc ponttal kikapott.

A másik ágon a házigazda MVM-OSE Lions 104-83-ra legyőzte a BBA Komárno csapatát.

 

SCM Timisoara–Alba Fehérvár 78-69 (26-10, 19-17, 16-19, 17-23)

Bányász Kupa U16, elődöntő. Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok, kiscsarnok. Vezette: Kéri I., Kaposi R.

Fehérvár: Borsos 21/9, Törzsök 1, Virág 12/3, Meilinger 6, Gyurákovics 18. Csere: Kruzsicz 2, Molnár-Bodó 2, Albert-Nyári 2, Tóth I. M., Csanaki, Bozsó 5, Tóth B. Edző: Kertész-Kászoni Boglárka.

 

A fehérváriak a bronzmeccsen biztatóan kezdtek, de a Révkomárom átvette az irányítást és 11 pontos előnnyel kezdte a második negyedet. Tovább nyílt az olló, a félidőre már 29 pont volt a különbség. A második félidőben a Fehérvár az elődöntőhöz hasonlóan jó teljesítményt nyújtó Borsos és Gyurákovics vezetésével ugyan faragni tudott a hátrányán, de a Révkomárom így is sima győzelmet aratott. Az Alba a negyedik helyen zárta a tornát.

A döntőben az OSE 102-69-es győzelmet aratott a temesváriak felett, és otthont tartotta az U16-os trófeát.

 

BBA Komárno–Alba Fehérvár 87-64 (30-19, 28-10, 18-23, 11-12)

Bányász Kupa, U16. Bronzmérkőzés, Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok, nagycsarnok, vezette: Kéri I., Novák B.

Fehérvár: Borsos 14, Törzsök 7/3, Virág 2, Meilinger 2, Gyurákovics 15/3. Csere: Kruzslicz, Molnár-Bodó 2, Albert-Nyári 3, Tóth I. M., Csanaky 4, Bozsó 13/3, Tóth B. 2.

Edző: Kertész-Kászoni Boglárka.

Kipontozódott: Borsos (36.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában