Vereség az idénynyitón

2 órája

Pont nélkül maradtak a Farkasok ellen (galéria)

A Budai Farkasok Rév U21-es csapata ellen lépett pályára a VAX KE Sárbogárd a férfi kézilabda NB II F-csoportjának első fordulójában.

Szabó Róbert

Az NB I-es rutinnal is rendelkező Hajdu Tamás (zöldben) hat góllal mutatkozott be a VAX KE Sárbogárdban

Fotó: Kricskovics Antal

Valami új kezdődött el Sárbogárdon szeptember 14-én szombaton, hiszen a VAX KE első alkalommal lépett pályára az NB II-ben. Az F-csoportba beosztott együttes a Budai Farkasok Rév U21 ellen lépett parkettre, nagy reményekkel a fantasztikus Városi Sportcsarnokban, ahol szép számú szurkolósereg gyűlt össze.

A találkozót a vendégek kezdék jobban, 2-3-as állásnál a sárbogárdiak hiábaiból élve szép lassan állvahagyták ellenfelüket. Olyannyira, hogy Horváth találatával a félidő derekán már 2-9 volt az állás, így úgy tűnt, a Farkasok nem kegyelmeznek. A rengeteg elpuskázott helyzet mellett a védelem is rendezetlen volt Pordán István csapatánál, ezt pedig a fiatal csapat nem hagyta kihasználatlanul. Ezután sikerült felállnia a hazaiaknak, felzárkóztak és ötre csökkentették a különbséget a szünetre, 9-14.

Nem sikerült győzelemmel kezdenie az idényt a zöld mezes Sárbogárdnak
Fotó: Kricskovics Antal

A második játékrészt aztán ismét két-három ziccer elrontásával indított a VAX KE, így gyorsan visszaállt a hétgólos különbség. Nagyjából az utolsó húsz percben jártunk amikor ismét sikerült négyre zárkóznia a sárbogárdiaknak, azonban ez csak időszakos volt, a Farkasok ismét elhúztak. Végül az utolsó öt perc már nem változtatott a lényegi kérdéseken, hat találattal kapott ki a Sárbogárd első NB II-es mérkőzésén, 23-29.

– A vesztünket a könnyelmű és felelőtlen ziccer kihasználás okozta. Ha ezen a téren kicsivel is pontosabbak vagyunk akkor egy szorosabb meccset játszhattunk volna. A sok új játékos miatt még egy kis időre van szükségünk, hogy összeszokjunk, legfőképp a támadó játékon látszott ez. A védelmünk felállt fal ellen teljesen rendben volt és a kapusok is hoztak egy jó szintet, valamint a küzdeni akarással sem volt probléma – értékelte a találkozót a csapat. 

A VAX KE Sárbogárd legközelebb szeptember 22-én 16.00 órától lép pályára a Szigetszentmiklósi KSK II. otthonában. 

VAX KE Sárbogárd – Budai Farkasok-Rév U21 23-29 (9-14)
Sárbogárd, Városi Sportcsarnok, Vezette: Ihász Bence László, Pápai Péter Bence
VAX KE Sárbogárd: Bali, Sallai, Németh – Bicskei 3, Csendes, Domak 3, Hajdu 6, Hajnal, Kaló, Májer, Pordán G. 4, Rehák, Szili Ádám 2, Szili Ákos, Vajai G., Vajai I. 5. Vezetőedző: Pordán István
Budai Farkasok-Rév U21: Geröly, Szabad – Liziczay 3, Mózer, Nagy-Jávori 3, Horváth D. 4, Keszler 1, Pintér 6, Pártos 1, Buday, Juhász G., Hancsovszki 3, Dezső, Bodnár 8. Vezetőedző: Csányi Gábor

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában