Kiélezett csatában kerekedtek felül

3 órája

Megnyerték a fehérvári kosarasok a Bányász Kupát

Az Alba Fehérvár 93-88-ra legyőzte a házigazda MVM-OSE Lions csapatát a Bányász Kupa döntőjében. A meccs a hajrában dőlt el.

Fotó: Kricskovics Antal

Alejandro Zubillaga együttese az elődöntőben magabiztos győzelmet aratott, ahogy arról beszámoltunk 99-75-re múlta felül a Temesvár csapatát. A döntőben a másik ágon a Révkomáromot legyőző oroszlányiak vártak az Albára.

A remek színvonalú fináléban az első negyedben végig a fehérváriaknál volt az előny - kivéve az utolsó pillanatban. Burton dudaszós triplájával két pontos fórba került az OSE. Jól tripláztak Vojvodáék, de ezzel együtt is az "oroszlánok" vezettek - a félidőben két ponttal.

A harmadik negyedben ment az adok-kapok, ezzel együtt is szűk előnnyel várhatta a házigazda együttes a negyedik játékrészt. 

A záró negyedben sorozatban három triplával egyenlített az Alba, és továbbra is teljesen nyitott maradt a mérkőzés. Az utolsó percben Thomas dobott hárompontost (86-91), majd Carter Jr. egy duplával szépített, de Burton triplája kimaradt, így maradt az előny az Albánál, amely megnyerte a Bányász Kupát.

David Nichols remek vezére volt a fehérvári együttesnek, a mezőny legeredményesebb játékosaként 28 pontot, közte négy triplát termelt. Távolról Horne-nak ment a legjobban: öt hármast hintett.

Fotó: Kricskovics Antal

MVM-OSE Lions–Alba Fehérvár 88-93 (31-29, 22-22, 18-18, 17-24)

Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok, vezette: Nagy V., Dr. Németh P., Györfy R.

Oroszlány: Burton 27/3, Ruják 10/6, Carter Jr. 12/6, Csuti 13/6, Dickerson 17. Csere: Werner, Illés, Takács 9/3, Szabadfi, Árva-File, Czermann, Kristyák. Vezetőedző: Váradi Kornél.

Alba Fehérvár: Nichols 28/12, Thomas 10/6, Filipovity 15/9, Horne 15/15, Smith 12. Csere: Vojvoda 9/3, Fazekas 2, Németh 2, Kass, Párkányi, Simon, Kertész. Vezetőedző: Alejandro Zubillaga.

 

c

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában