Krimi

2 órája

Hajmeresztő felvételen, ahogy egy nő átkerekezik a vonat előtt

A mozdonyvezető lélekjelenléte menthette meg a figyelmetlen kerékpárost.

MW

Nagyjából fél másodpercen múlt a nő élete

Forrás: Magyarország Ügyészsége/Facebook

Csupán néhány centiméterre kerekezett a biztos haláltól az a 39 éves nőt, aki a fénysorompó piros jelzése ellenére hajtott be biciklijével be a vonat elé. 

A nő idén áprilisban, egy Fertőd környéki településen kerékpározott a munkából hazafelé, amikor a vasúti átjáróhoz ért. Figyelmen kívül hagyva a piros fényjelzést, a lecsukott félsorompót, de még a nagy sebességgel közeledő vonatot is, a kereszteződésbe hajtott.

Szerencséje volt, mert szinte egy másodperccel a vonat érkezése előtt sértetlenül átért a kereszteződés túloldalára. A vonatvezető nyomta a légkürtöt és vészfékezett, de a hosszú fékút miatt, ami jelen esetben 312 méter, már csak az átkelő után tudott megállni.

Ilyenkor a hirtelen lassulástól az utasok testi épsége is veszélybe kerülhet, ha elesnek vagy beütik valamelyik testrészüket, szerencsére ilyesmi most nem történt. 

A nőt vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésével vádolta meg az ügyészség, akár három év szabadságvesztés is kiszabható rá. Az érdemi döntést az ügyben várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni - írja cikkében a Magyar Nemzet.

Íme, a vérfagyasztó videó:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!