Árvízi mentés Bicskéről

2 órája

Megmozdult az ország

Bálint Istvánné polgármester vezetésével indulnak Bicskéről ma este hétkor Pilismarótra, az árvízi mentéshez egy autóbusznyian. Felcsútról is csatlakoznak hozzájuk, a buszt a Puskás Akadémia bocsátotta az önkéntesek rendelkezésére.

Zsohár Melinda

Forrás: Bálint Istvánné polgármester

A pilismaróti éjszakát követően rövid pihenőt tartanak, mondta el Bálint Istvánné, majd Ercsiben folytatják az önkéntes tevékenységet. Sajnos, van gyakorlatuk az árvízi mentésben, 2013-ban már a győri térségben szereztek többen tapasztalatot a mostani társaság tagjai közül, miként a polgármester is, akkor még fideszes aktivistaként, önkormányzati képviselőként. Korábban is veszélybe került a kisváros környéke, azóta nagy vízügyi beruházás történt a csapadékvíz-elvezetés érdekében.

- 2010-ben Bicske térségét fenyegette az ár, akkor a Szent László-patak duzzadt meg vészesen, s hozzánk jöttek mások segíteni – idézi Bálintné. - Akkor is velem volt a lányom, s most kétgyermekes édesanyaként ismét velünk tart. Felhívtam az intézményeinket, a tűzoltóktól a rendőrségen át a civil szervezeteinket, hogy aki, tud, jöjjön – mondta. Velük tart többek között Csörgöl Ákos alpolgármester, Guba Judit és Németh Tibor képviselők, s mások.

A 3-as számú választókörzetből Tessely Zoltán országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) mozgósított, ma este több, mint ötvenen ott lesznek a gáton az érintett településeken e részről. Megmozdult az ország, más pártok aktivistái, civilek, magánemberek vonulnak zsákot rakni, élelmiszert osztani, minden korosztály kiveszi a részét a segítésből.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában