Negyedórás rövidzárlat okozta a bajt

1 órája

Vidi vereség a presztízsmeccsen (videó)

Egy bő negyedórás rövidzárlat okozta a Fehérvár FC vesztét. A Vidi 3-1-re kapott ki az ETO FC Győr elleni kiesési rangadón az OTP Bank Liga 9. fordulójában

Szabó Róbert

A Vidi nem tudta behúzni a presztízsmeccset

Fotó: Szabó Miklós / NSO

Igazi presztízsmeccsre készült a Vidi az OTP Bank Liga 9. fordulójában. A székesfehérváriak az ETO FC Győr otthonában látogatottak, ahol mondhatjuk, kiesési rangadót játszottak az újonccal. 

Vidi
Nagy volt a küzdelem, de alulmaradt a Vidi
Fotó: Szabó Miklós / NS

Már a harmadik percben közel járt a vezetés megszerzéséhez az ETO FC Győr, Vazsdi Szahli passzolt balról Zseljko Gavricshoz, aki jobbal első Dala Martint találta telibe, majd tizenháromról jobbal a jobb alsó mellé vágta a lecsorgót. A hazaiak ezután sem lassítottak, mezőnyfölényt alakítottak ki és agresszív letámadással próbálkoztak, aminek a kilencedik percben meg is lett az eredménye. Szahli jobb oldali szöglete után Eneo Bitri csúsztatott, a labda Daniel Stefulj elé került aki két lépésről a rövid, jobb felsőbe fejelte a labdát, hátrányba került a Vidi, 1-0. Két percet sem kellett várni, hogy jöjjön az újabb győri találat, ekkor Zseljko Gavrics tizenhatról lőtt jobbal a jobb alsóba, azonban a játékvezető először les miatt nem adta meg a találatot. Végül a videóbíró szobában visszanézték az esetet és megállapították, a szerb futballista nem volt előrébb, így érvényes a gól, 2-0.

A negyedórás rövidzárlat után a Vidi próbált felállni, és a támadójátéka is élénkebb lett, de ez sokáig nem járt eredménnyel. A 23. percben érdekes jelentsor zajlott le a hazai tizenhatoson belül, egy beívelésnél Bitri vállon rúgta Nicolás Stefanellit, Pintér Csaba játékvezető azonban nem ítélt büntetőt. A VAR-szobában eközben elkezdték vizsgálni az esetet, kihívták a bírót is, aki megváltoztatta döntését és a tizenegyespontra mutatott. Szabó Bálint állt a labda mögé, s bár Gyurákovics Erik érezte az irányt, nem ért oda a jobb alsóba tartó labdára, 2-1. A folytatásban a vendégek mindent megtettek, hogy még a szünet előtt egyenlítsenek, de nagy helyzete ismét a Győrnek volt. A 33. percben Vera jobbal a lécre lőtt 23-ról, de ehhez az is kellett, hogy Bedi Bence hátán megpattanjon a próbálkozás, így a félidőre maradt a 2-1-es hazai vezetés.

A fordulás után felpörgött a Vidi, többet támadott és ez helyzetekkel is párosult, de a gól nem akart összejönni. Az 50. percben Stefanelli balról adott középre remekül, de Nejc Gradisar három méterről a léc fölé fejelte a labdát. Nyolc perccel később már a másik oldalon volt veszély, Bitri ötről fejelt kissé a bal felső mellé. A pályán is nagy volt a feszültség ekkor már, a pályán kívül is a szurkolók részéről, de a játék egyre inkább elkezdett leülni. Pető Tamás a végén próbált frissíteni, pályára küldte Tóth Tamás Videt, valamint Kovács Patrikot is, azonban új erőt egyikőjük sem hozott a játékba.

Végül a játékvezető hat percet hosszabbított, amelynek harmadik percében a csereként beálló Deian Boldor ballal a kapu közepébe lőtt középről, négy méterről, Matija Krivokapic beadása után, ezzel beállítva a végeredményt, kikapott a Vidi, nyert az ETO, 3-1. Ezzel a vereséggel a Vidi idegenben továbbra is nyeretlen az új idényben, ráadásul a Győrrel szemben egy pontra csökkent az előnye a tabellán a kiesési rangadó után. Szerencsétlen esetben a többi csapat is zárkózhat, közel kerülhet a kieső hely.

  • Ha nyer a Zalaegerszegi TE az Újpest FC elleni rangadón vasárnap 15.30 órától, akkor megelőzi a Vidit.
  • Ha a sereghajtó Kecskeméti TE elhozza a három pontot az MTK otthonából akkor egy pontra zárkózik a Vidi mögé.

A Fehérvár FC számára most válogatott szünet következik, amely után október 20-án 17.45 órától lép pályára legközelebb a címvédő Ferencvárosi TC otthonában. Pető Tamásék feladata nem lesz könnyű, főleg ha nem akarnak közelebb kerülni a kieséshez.

A végén jött a sakk-matt, kikapott a Vidi.

OTP Bank Liga, 9. forduló

ETO FC Győr – Fehérvár FC 3-1 (2-1)
Győr, ETO Stadion, 4138 néző, Vezette: Pintér Csaba (Tóth II. Vencel, Szalai Dániel)

ETO FC Győr: Gyurákovics – Vera (Marku, 63.), Bitri, Szépe, Heitor, Stefulj – Szahli (Diarra, 63.), Tóth R., Ouro (Boldor, 83.), Gavrics – Benbuali (Krivokapic, 71.). Vezetőedző: Borbély Balázs
Fehérvár FC: Dala – Simut, Szerafimov, Spandler, Bedi (Kalmár, 59.) – Csongvai – Holender (Milicevic, a szünetben), Szabó B., Pető (Katona M., 59.), Stefanelli (Tóth T., 77.) – Gradisar (Kovács P., 77.). Vezetőedző: Pető Tamás
Gól: Stefulj (9.), Gavrics (12.), Boldor (90+3.), ill. Szabó B. (25.)
Sárga lap: Pető (28.), 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában