Hírek

2012.05.02. 17:00

Erőss Zsolték megkezdték a csúcstámadást

Nepál - Egy nagyobb nemzetközi csapattal kísérli meg az Annapurna csúcstámadását a Magyarok a világ nyolcezresein nevű expedíció.

Házi Péter

Az elmúlt egy hét időjárása nem kedvezett a Magyarok a világ nyolcezresein elnevezésű expedíciónak, amely ezúttal a 8091 méter magas Annapurna nevű himalájai csúcs meghódítását tűzte ki célul: többször és  jelentősen havazott a hegyen, így  az Erőss Zsolt, Horváth Tibor és Mécs László alkotta csapat visszament az alaptáborba.
Kollár Lajos, a csapatot az alaptáborból segítő expedícióvezető legutóbbi (április 30-ai) beszámolója szerint megszületett az a döntés, hogy Erőss Zsolt és Horváth Tibor csatlakozik a május 1-jén induló csúcstámadáshoz, amelyen több, a hegyen tartózkodó expedíció tagja is résztvesz. Céljuk a II-es tábor, és azt követően pedig a csúcstámadás megkísérlése. A nemzetközi csapattal azért érdemes együtt indulni, mert az olykor mellmagasságig érő hóban a nyomtaposás és így a haladás közösségileg könnyebb. Erőss Zsolt például arról panaszkodott, hogy a műlába, amelyen nem visel bakancsot, túlzottan mélyre süllyed a vastag hóba, és így igen sok energiát kivesz belőle a haladás. Mindenestre a napokban várható, sikerül-e az újabb nyolcezres csúcsra magyar embernek feljutnia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!