Hírek

2012.05.21. 13:21

Konfliktus a hentessel, romlott hús miatt - oktatófilm a fogyasztókért

Székesfehérvár - A helyes fogyasztói döntésben, az érdekérvényesítésben segíthet az az oktatófilm, amelyet főleg fiatalok számára készítettek.

Fejér Megyei Hírlap

Ha azt akarja, hogy Ádám hozzávágja a romlott húst Kristófhoz, a henteshez, nyomja meg a "B" gombot, ha azt akarja, hogy kiabáljon vele, nyomja meg a "C"-gombot!

Most nem egy számítógépes szerepjáték szövegéből idéztünk, hanem abból az interaktív filmből, amelyet a SZITI Szociális Egyesület és a Fehérvári Civil Központban működő fogyasztóvédelmi információs és oktatópont készített, kifejezetten a fiatalok számára. Aki megnézi a filmet,  annak egymás után is többször döntenie kell, miként oldaná meg önmaga a romlott hús miatti konfliktust a hentessel. S miközben dönt, végül megtanulja, mi a célravezető eljárás érdekeink érvényesítése érdekében.

Mint ugyanis Rózsás Ildikó programvezető és Németh László fogyasztóvédelmi szakértő elmondta, a maga nemében egyedülálló kisfilm, amely ide kattintva található meg, merőben új módon oktatja a fiatalokat az alapvető fogyasztóvédelmi ismeretekre. A fiatalok - mint Róth Péter alpolgármester fogalmazott - más kárán tanulhatnak és más jó példáját követhetik az interaktív film segítségével.
A tervek között szerepel még műszaki cikkek vásárlásával, vagy éppen a netes kereskedelemmel, rendeléssel kapcsolatos oktatófilmerk készítése is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!