Hírek

2012.05.03. 09:58

Rémségek, szellemirtók a téren - a Tóparti nyerte a bolondballagás jelmezversenyét (galériával frissítve)

Székesfehérvár - Csütörtökön reggel tartották az idei bolondballagást a Városház téren. A középiskolák végzősei időt, energiát és alapanyagot nem sajnálva készítették el kreativitásukat bizonyító jelmezeiket.

Kajdi Erika

Már fél nyolckor gyűlt a diákság a Városház téren. Egyebek mellett voltak kalózok, hippik, s tütübe öltözött fiatalemberek is. Egyes osztályok jelmezein látszódott, hogy rengeteg időt és energiát követeltek, mire elkészültek. Így volt ezzel a Lánczos Kornél Gimnázium szellemirtóknak öltözött csapata is, közülük Segesdi Martin elmondta: az órák közötti szünetek egyikében jött az ötlet, hogy ennek öltözzenek be.  A Kodolányi János Középiskola és Kollégium 12. D osztálya Kinder meglepetésnek álcázta magát, s az osztályból Pánczél Dóra elmondta, hogy  a jelmezek elkészítése összesen két hetet vett igénybe. Az ötletet onnan merítették, hogy egyik osztálytársuk viccből felvetette, s végül a humor eljutott a megvalósításig.

Az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium diákjai rémségversenyhez öltöztek. Fiúk és lányok egyaránt különböző országok "legszebb" hölgyeit alakították. Az osztályból Törzsök Zoltán elmondta, hogy az ötletet egy internetes video szolgáltatta. A Belvárosi I. István Középiskola diákjai a Fűrész című film hatására öltöztek halottaknak, illetve az ötletgezda Major Máté volt a címszereplő. A Belvárosi I. István Középiskola Bugát Pál Tagintézményének diákjai ókori görögökként jelentek meg. Az osztályból Hallósy Eszter elmondta, hogy már a szalagavatón is ebbe a jelmezbe bújtak, így kézenfekvőnek bizonyult most is magukra ölteni a lepedőket. 


A műsor nyolc órakor kezdődött, az osztályok felvonultak, s egyesek rövid műsorral is készültek. A győztes  a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola 12. A osztálya lett, tagjai  fehér lufikba burkolózva adták elő Habfürdő című produkciójukat. Nyereményük az elismerő oklevélen túl 100 000 forint , amit a bankett költségeire fordíthatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!