Hírek

2012.07.17. 11:25

Valódi és képletes hidak

Baracska - Kis hidat avattak a jubileumi falunapon a községben. Mindenkit meghívtak a helyi ünnepre, akik húsz év alatt önkormányzati képviselői tisztet viseltek a szavazók bizalmából.

Zsohár Melinda

A falunapokon mindig bőséges programokkal várja Vasvári Béla művelődésszervező a helybélieket, ekkor számos műfaj népszerű képviselője megjelenik, a humoristáktól a rockerekig. Hagyománynak számít a hőlégballonozás is, ami az idén sem maradt el. Természetesen a komoly események teszik emlékezetessé a vidám napot, amely igazából már pénteken este, a Kozma Ferenc Általános Iskolában elkezdődött, s a szombati esti tűzijátékkal zárult.



 Kozma Ferenc Somogy megyei földbirtokos család sarja a bécsi nemesi testőrség tagjaként szolgált, az 1848-as forradalom hírére mégis hazatért, s hadnagyként szolgált Kossuth seregében. A szabadságharc bukása után egy ideig Baracskán rejtőzött, majd nyilvánosságra lépve a Fejér megyei közéletbe kapcsolódott be, ezért tartják becsben emlékét Baracskán. Később a lótenyésztésben lett elismert szakember.


 
Mostanra készült el a Váli-víz baracskai mellékágán, a kiskanálisnak nevezett patakocskán a tönkrement híd, amely a falu két részét köti össze. Hídavatást tartottak ez alkalomból, mégha kicsi is ez a híd, hiszen az itteni lakosoknak ez fontos, mondta el Kolumbán Ottilia háziorvos, a híd mellett lakó önkormányzati képviselőnő. A 20. falunapra meghívták az összes képviselőt, akit megválasztottak az eltelt időben, őket Boriszov Zoltán polgármester köszöntötte régi ismerősként Becsei Andrásné alpolgármesterrel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!