Hírek

2012.10.17. 19:00

Tizenöt-húsz Mura utcai lakásban vannak problémák

Székesfehérvár - Bejárást tartottak szerdán a Mura utcai bérlakásokban. A kisebbségi önkormányzat elnöke felhívta a lakók figyelmét, rendbontás esetén a város felmondja a bérleti szerződést.

Házi Péter

A fehérvári cigány kisebbségi önkormányzat elnöke, Kolompár Ernő, az önkormányzat szociális irodájának és a családsegítő központnak a munkatársai, valamint Guti Péter, a Városfejlesztési Kft. igazgatója és Szigli István, a terület önkormányzati képviselője is részt vett a bejáráson, amelynek célja az volt, felmérjék, mely családok okozzák a problémákat a Mura utcai bérlakásokban. Szigli szerint 15-20 lakás esetében vannak problémák.

Kolompár Ernő vezetésével számos lakást végigjártak, a kisebbségi önkormányzat elnöke felhívta a lakók figyelmét,  mostantól szigorúbban veszik a rendbontásokat. Ha valaki nem tud beilleszkedni, rongálja a városi tulajdonú lakásokat, annak felmondják a bérleti szerződését.

Januártól a Városfejlesztési Kft., veszi át a Széphőtől a szociális bérlakások üzemeltetését, a remények szerint hatékonyabb lesz az ellenőrzés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!