Hírek

2013.03.05. 14:04

Felmondták a verekedő lakók bérleti szerződését

Mint arról beszámoltunk, néhány hete tömegverekedés alakult ki a Mura utcában. A verekedésben érintett három család bérleti szerződését ezt követően felmondta az önkormányzat bérlakásait üzemeltető Székesfehérvári Városfejlesztési Kft.

Házi Péter

Mint arról beszámoltunk, néhány hete tömegverekedés alakult ki a Mura utcában, amelynek a számos rendőrautóval kiérkező rendőrök megjelenése vetett véget. A verekedésben érintett három család bérleti szerződését a rendőrségtől megkapott adatok alapján felmondta az önkormányzat bérlakásait üzemeltető Székesfehérvári Városfejesztési Kft.

- A három lakást az érintett családok a napokban elhagyták az itt látható állapotban -  mondta a helyszínen Szigli István, a körzet önkormányzati képviselője, aki a sajtó munkatársainak mutatta meg  a lakásokat. A szóban forgó lakásból láthatóan hiányzik a fürdőszobai mosdó, a laminált parkettát is felszedték, de  a konyha állapota sem nevezhető ideálisnak, pedig a házat alig hét éve adták át.  A bejáráson részt vett a Városfejlesztési Kft. jogásza, Tóth Dénes is, aki kérdésünkre, miszerint be tudják-e hajtani a bérlőkön az általuk okozott kárt, elmondta, a többszázezres kár behajtása érdekében tesznek lépéseket, ám mindez akkor vezethet eredményre, ha a kárt okozónak van rendszeres fizetése, amiből letiltható az összeg.

Szigl István hangsúlyozta,  az új lakásrendelet lehetővé teszi a hatékonyabb fellépést a közvagyonra nem vigyázó, az együttélés alapvető normáit be nem tartó bérlőkkel szemben. Kérdésre az önkormányzati képviselő hangsúlyozta, a  három érintett családot az önkormányzat nem áthelyezte egy másik városi bérlakásba, hanem csak ezt a szerződést mondta fel, így maguknak kell lakhatásukat megoldani, az önkormányzat nem kíván számukra újabb bérlakást biztosítani. A Mura utcai lakásokba a 2005-ös átadást követően rendőrük, egészségügyi dolgozók is költöztek, ám a képviselő elmondása szerint jelentős részük visszaadta a lakást és más megoldást keresett.

A mostani intézkedés célja a Mura utcában a nyugalom visszaállítása, és amennyiben a jövőben hasonló incidensekre kerül sor, a renitenskedőkre ugyancsak a bérleti szerződés felmondása vár. Jelenleg egyébként mintegy négyszáz család vár önkormányzati bérlakásra Székesfehérváron.A képviselő egy kialakulóban lévő, hasonló  problémahalmazra is felhívta a figyelmet: a Garzon házban is van 25 önkormányzati bérlakás, ezek egyik bérlője nemrég a Kanadából kitoloncolt berhidai romákat fogadta be, amihez  bérlőként nemlett volna joga.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!