Hírek

2013.03.08. 11:26

Staféta - Tisztl Henrik

A Staféta múlt heti vendége, Angyalné Sidelszki Adrien Éva kérdezett Tisztl Henriktől.

Miskei Anita

A Staféta múlt heti vendége, Angyalné Sidelszki Adrien Éva azt kérdezte Tisztl Henriktől, a Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ Gyermekjóléti Központjának szakmai vezetőjétől: - Nemrégiben született gyermeke, édesapaként miként változott a szemlélete?

- 2008 óta dolgozom a gyermekjóléti szolgáltatás területén, korábban a segítségnyújtás és az idősgondozás területén tevékenykedtem. Közel egy éve pedig a Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője vagyok. Szeretek az emberekkel foglalkozni, úgy érzem, megtaláltam a hivatásomat. Ilyen attitűddel élek, dolgozom már hosszú ideje. Azt hiszem, nem a szemléletmódom változott meg azzal, hogy édesapa lettem. Sokkal inkább úgy fogalmaznék, hogy a szakmai tudásom, tenni akarásom mellé ma már hitelesség is társul - fogalmaz Tisztl Henrik.

- Azt vallom, a jó segítőt három dolog határozza meg: ez a felkészültség, az empatikusság, valamint a hitelesség. Utóbbiban erősített meg a gyermekvállalás. Úgy gondolom, a mai magyar gyermekvédelem első lépcsőfoka az a szolgálat, amit mi végzünk.

- A gyermekjóléti szolgáltatás keretében Székesfehérváron és a kistérség további 11 településén vagyunk jelen. A gyermekek testi, érzelmi, erkölcsi fejlődésében nyújtunk segítséget, támogatjuk a családban történő nevelést, a veszélyeztetettség megelőzéséért, vagy a kialakult veszélyeztetettség megszüntetéséért dolgozunk.

- A Stafétát Ecsedy Ildikónak, a házi segítségnyújtás szakmai vezetőjének adom tovább. Azt kérdezem tőle: melyek a mai idősgondozás nehézségei, folyamatosan változó világunkban mik az aktuális problémák?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!