Hírek

2013.04.02. 10:14

Húzd fel a nyúlcipőt egészségedért!

A Húzd fel a nyúlcipőt egészségedért! akció Magyarkanizsán kezdődött, majd Martonos és Szabadka következett. Fejérben a havas húsvétot követően folytatódik a program.

V. Varga József

Kovács István futó nagykövet a napokban a Vajdaságban vendégeskedett: Magyarkanizsán indult idei nyuszifutása. A gyerekeken kívül a maratonfutó klub tagjai is érdeklődéssel hallgatták Pista kínai élménybeszámolóját: a mezőfalvi sportoló a négy magyar egyikeként futhatott annak idején a pekingi olimpia fáklyával.

A Húzd fel a nyúlcipőt egészségedért! elnevezésű akció Martonoson folytatódott, majd a gyermekprogramok fáradhatatlan szervezője a szabadkai kórházba vitt ajándékokat. Az adományok kijuttatásában Ács Sándor mezőfalvi vállalkozó segítette. A játékokat, könyveket az abai, a dunaújvárosi Római körúti és a sárbogárdi-sárszentmiklósi óvodások, illetve a szabadegyházi iskolások gyűjtötték.

Az alapi ovisok idén is együtt kocognak majd a nyuszival (Fotó: Kovács István)

A márciusi téli időjárás alaposan átírta Kovács István hazai programjait. A havas húsvétot követően a "nemzetközi" nyuszifutás Alapon, Dunaújvárosban, Sárbogárdon és Székesfehérváron folytatódik. Több Fejér megyei rendezvényen ismét részt vesz majd a betegségével küzdő Dávid Kitti - a nyolcéves martonosi kislánynak, Pista kiskövetének itthoni szállást keresnek. A tavaszi nyuszifutás fővédnöke Zászlós Tibor, a Mezőfalvi Mezőgazdasági Zrt. vezérigazgatója és Sükösd Tamás Sárbogárd polgármestere.

A futó nagykövet elmondta lapunknak: ahova hívják, szívesen megy az elkövetkezendő, várhatóan igazi tavaszi hetekben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!