Hírek

2013.06.12. 16:33

A borulás megrázó élmény

Székesfehérvár - Az országjáró közlekedésbiztonsági és oktató program kedden érkezett a megyeszékhelyre, és egészen szombatig várja a tanulni vágyó gyerekeket, fiatalokat, s szüleiket.

Miskei Anita

Sok a közlekedési baleset, melyeknek elszenvedői gyakran gyerekek, friss jogosítvánnyal vezető fiatalok. A Magyar Autóklub ezért indította útjára kilenc évvel ezelőtt közlekedésbiztonsági és oktató programját, ahol nem csak a fiatalabb korosztály, de  a szülők,  a rutinosabb sofőrök is tesztelhetik tudásukat.


Farkas Károly, az autóklub régiós vezetője elmondta,  szombatig várják a családokat egy fehérvári nagyáruház parkolójába, ahol az elméleti tudás frissítése mellett gyakorlati oktatáson is részt vehetnek a legbátrabbak. 
- Célunk, hogy például a fiatalok egy szimulátorba ülve tapasztalják meg a borulás megrázó élményét, s a rutinosabbak a csúszós pályán éljék  meg, milyen az, ha valaki későn fékez - mondta Farkas Károly. Végül hozzáfűzte, a fehérvári programon a Ki a mester két keréken? közlekedési verseny régiós fordulójában bizonyíthatnak a gyerekek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!