Hírek

2013.09.21. 08:19

Sikeres volt a harc a villámárvíz ellen!

Az elmúlt napok heves esőzése és az orkánerejű szél miatt Óváros szigetén és a Karikás-patak partján bekövetkezett káresemények felszámolása befejeződött. Ez egy katasztrófavédelmi gyakorlat!

Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

15:00 Önök az egész napos katasztrófavédelmi gyakorlatról szóló közérdekű közleményt hallják/olvassák, amellyel egy időben zajlott a Dunaújváros, Sárbogárd, Enying Járás Önkéntes Mentőcsoportok rendszerbeállító gyakorlata.

Az elmúlt napok heves esőzése és az orkánerejű szél miatt Óváros szigetén és a Karikás-patak partján bekövetkezett káresemények felszámolása befejeződött. A Dunaújváros, Sárbogárd, Enying Járás Önkéntes Mentőcsoportok az eltűnt személyeket az összedőlt óvárosi épület romjai alatt felkutatták és kimentették, a további balesetveszélyt megszüntették, a Karikás-patak menti lakóépületeket a villámárvíz ellen bevédték.

A mai napon a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Vörösmarty Rádió, a Fejér Megyei Hírlap, a Dunaújvárosi Hírlap, a feol.hu, a duol.hu, a perkata.eu és a DSTV a médiatörvény előírásainak megfelelően adott Önöknek tájékoztatást. A törvény alapján a médiaszolgáltató köteles közzétenni a katasztrófavédelem közérdekű közleményét, az emberi életet vagy vagyonbiztonságot veszélyeztető, károsító események várható bekövetkezéséről, a bekövetkezett események következményeinek enyhítéséről és az elvégzendő feladatokról. A katasztrófavédelmi igazgatóság és a médiaszolgáltatók nevében mindenkinek köszönjük a figyelmét és közreműködését a katasztrófák elleni védekezésben. Ezzel a mai értesítési gyakorlat véget ért. Közlemény vége.

10:00 Önök a katasztrófavédelem próbariasztását hallják/olvassák. Ez egy katasztrófavédelmi gyakorlat! Gyakorlatunk forgatókönyve egy, a valósággal teljes mértékben megegyező helyzetre épül, de kitalált elnevezésű helyszínen.

Az elmúlt napok heves esőzése és az orkánerejű szél jelentős károkat okozott Óváros szigetén. A Karikás-patak vízszintje a nagymennyiségű csapadék miatt megemelkedett, villámárvíz kialakulása veszélyeztet, amely betörhet a part menti lakóházakba. A viharos szél az óvárosi szigeten több lakóházat megrongált, amelyek közül az egyik összedőlt, a romok alatt óvárosi lakók rekedhettek. A minél összehangoltabb mentés és a további károk megelőzése érdekében riasztásra kerültek Dunaújváros, Sárbogárd, Enying Járás Önkéntes Mentőcsoportjai is, akik a romok alatt rekedt személyek felkutatását megkezdték, továbbá a villámárvíz ellen homokzsákokból gátat építenek. A mentés és védekezés idejére Óváros szigetét lezárták.

Kérjük, kísérje figyelemmel a hatóságok felhívásait, további információkat a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján, a www.fejer.katasztrofavedelem.hu oldalon olvashat.

Amennyiben a katasztrófavédelmi gyakorlat miatt szeretteikkel, családtagjaikkal, barátaikkal feltétlenül kapcsolatba akarnak lépni, erre a célra csak az SMS küldést használják! Katasztrófák esetén telefonhívásaikkal blokkolják a hálózatot, ezáltal akadályozzák a készenléti szolgálatok tevékenységét! Közlemény vége.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!