Hírek

2015.02.18. 20:15

A lélegzetet adó szeretet

Székesfehérvár - Koncz Antal kétszer kapott új szívet: sorsa cikkeink nyomán lehet ismerős, személye szavait olvasva lehet szeretetre méltó.

Tihanyi Tamás

- Pozitív értelemben le vagyok döbbenve, és így érez az egész család. Nagyon nagy hálával köszönöm meg mindenkinek a segítséget, az önzetlen támogatást, a biztató szavakat  - mondta érdeklődésünkre Koncz Antal. - Úgy érzem, sokkal tartozom azoknak, akik megajándékoztak ezzel az óriási segítséggel, mindazoknak, akik elkérték a számlaszámomat, akik gondoltak rám. Olyan is akadt, aki ezer forintot küldött.

A fehérvári Koncz Antal élete során már többször szembenézett a halállal, és mindig az ördög kapta el a tekintetét előbb
Fotó:Lovász Lilla

Olvasóink valóban újabb bizonyságát adták annak, hogy ha kell, akár erejükön felül képesek segíteni azokon, akik arra érdemesek, azokon, akik arra rászorulnak. Koncz Antalról a múlt héten írtunk. A férfi kettős szív transzplantáción esett át a másodikon 2013 áprilisában , és azóta naponta meg kell harcolnia az egészségéért. Annak érdekében, hogy új (harmadik) szíve működjön, tizennégy gyógyszert kell szednie, nagyon kell vigyáznia magára nem élhet úgy, mint bármelyikőnk. Például nem használhat tömegközlekedési eszközt, autóbuszt és vonatot, autójával minden pillanatban készen kell állnia arra, hogy orvoshoz indulhasson. Erre azonban nincs lehetősége, a sors a közelmúltban ezt elvette tőle. Éppen vizsgálatról utazott haza, amikor egy kamion hátulról összetörte az autóját, és bár baja nem esett, a járműből csak a másfél milliós adóssága maradt meg. De ez neki életveszély. Nagy gondja még, hogy alig tudja használni a fürdőszobát, azt át kell építenie: helyzete mozgásában is korlátozza, bár erről igazolást nem kap.

- Holnap ismét be kell feküdnöm a kórházba, várhatóan egy-másfél hetet töltök az Országos Kardiológiai Intézetben, és remélem, hogy mindent rendben találnak az orvosok - mondta a közeli jövőről. - Aztán hazaérve az első dolgom lesz, hogy befizessem az autó előlegét, és minél többet tudok a kereskedőnél hagyni, annál kevesebb lesz a törlesztőrészlet. Nagy megkönnyebbülés ez nekem.

Amiről Koncz Antal nem beszélt: olvasóink érzik, hogy egy nagyszerű emberen segítenek. Egy olyan férfin, aki többször nézett szembe a halállal, és mindig az ördög kapta el a tekintetét előbb.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!