Hírek

2016.12.23. 20:36

Térítésmentes oltás

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatala felhívja a lakosság figyelmét, hogy az influenza elleni védőoltást térítésmentesen igényelhetik az életkoruk vagy egészségügyi állapotuk miatt fokozottan veszélyeztetettek, illetve akik ezeket a csoportokat veszélyeztetik.

FMH-információ

A járvány elleni küzdelemben a védőoltás segíthet a legtöbbet a megelőzés szakaszában - hívták fel a figyelmet.

Az influenza évről évre nagy számú megbetegedést okoz Magyarországon, a legkritikusabb időszak a január és február hónapok. A járvány elleni küzdelemben a védőoltások segíthetnek a legtöbbet: a súlyos megbetegedések és az influenza okozta halálesetek megelőzésében.Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatala felhívásában kiemeli, hogy a védőoltás nemcsak a saját, hanem a környezetünkben élők biztonságát is jelenti.

A széleskörű védekezés érdekében fontos, hogy a közlekedési, rendészeti, oktatási, közellátási feladatot teljesítő foglalkozási ágakban dolgozók, valamint a diákotthonok, kollégiumok lakói és más közösségek tagjai között minél többen oltassák be magukat.A hivatal külön felsorolta, hogy kik tartoznak a kockázati csoportba.

Ők a 60 éven felüliek, egészségi állapotuktól függetlenül; az ápolást, gondozást nyújtó, rehabilitációs, átmeneti elhelyezést nyújtó intézményekben, lakóotthonokban, vagy egészségügyi intézményekben huzamosabb ideig ápolt, gondozott személyek; az egészségügyi dolgozók; a szociális intézmények dolgozói és az állattenyésztésben dolgozók. A gyógyszertárakban vényre, esetleg munkáltatói költségtérítéssel szerezhető be az influenza elleni oltóanyag, amelyet a háziorvos ingyenesen ad be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!