Hírek

2017.02.06. 20:20

Életveszélyes fenyegetést kaptak? - Közlemény, kérdőjelek

Beloiannisz - Egy hétvégén napvilágott látott közlemény szerint többé nem lép fel a községben a Pyrgos egyesület.

Buthy Lilla

A közlemény előzményeire egyelőre nem derült fény. Takács Katalin a Pyrgos Egyesület „anyja” a napokban tette közzé közösségi oldalán, hogy „életveszélyes fenyegetések, támadások miatt” átszervezik tervezett programjaikat. A kiadott közleményben úgy fogalmaztak, beszüntetik a kulturális rendezvények szervezését a faluban. Már a február 11-i farsangot sem Beloianniszban szervezik meg. Megkerestük Katalint, aki az okokról egyelőre nem akart nyilatkozni. Megtudtuk azt is, hogy a rendőrséghez fordultak.

A Pyrgos Egyesület görög zenekar és néptánc együttes missziója, hogy fenntartsa és ápolja a görög néphagyományokat
Fotó: FMH-Archív

Sajnálattal közöljük, hogy kulturális rendezvények szervezését a jövőben Beloiannisz községben beszüntetjük személyem, családtagjaim, valamint a Pyrgos Egyesület elleni folyamatos támadások, életveszélyes fenyegetések, zaklatások miatt. Félő, hogy rendezvényeinken a ti biztonságotokat sem tudjuk majd szavatolni. Nem akarunk a minket ért fenyegetések miatt veszélybe sodorni benneteket, ezért úgy határoztunk, hogy programjainkat más helyszínekre szervezzük át.

Döntésünk értelmében már a február 11-ére meghirdetett Pyrgos farsangot is más időpontban, Pécsen tartjuk meg a Pécsi Görög Nemzetiségi Önkormányzat és a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata támogatásával - tette közzé honlapján és közösségi oldalán a Pyrgos Görög Zenekar és Néptánc Együttes. Természetesen megkerestük a közleményt aláíró Takács Katalint, az együttes mindenesét és táncosát, hogy milyen történések, események vezettek ezen döntés meghozataláig, aki azt válaszolta, a rendőrségi nyomozás lezárultáig nem kíván megszólalni az ügyben, de utána megosztja velünk az ügy részleteit.

Sipos Mónika a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, kérdésünkre, hogy született-e feljelentés, és indult-e nyomozás a fenti ügyben, az alábbi tájékoztatást adta: - Érkezett feljelentés a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol a kollégák vizsgálják, hogy annak elbírálása a hatáskörükbe tartozik-e.

Amennyiben igen, úgy megteszik a szükséges intézkedéseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!