Hírek

2017.04.04. 08:49

Nyolc óra szerelés – tét az Abi Dzabi világverseny

Székesfehérvár – Négy fiatalember versenyez kedden az Árpád Szakgimnáziumban a WorldSkills 17' válogató versenyen. A tét az Abu Dzabiban zajló világversenyre való bekerülés.

Bokros Judit

Villanyszerelő szakmában tanuló fiatalok versenyeznek kedden a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Árpád Szakgimnáziumában. Itt tartják ugyanis a szakmák legkiválóbb tanulóinak WorldSkills 17' válogató versenyét. Az előválogatók után négy fiatalember – Leidl Péter Csepelről, Szeifert Péter és Karacs Ádám Debrecenből, Németh Zoltán Keszthelyről) került az országos döntőbe, nekik 8 órájuk van a vizsgafeladatok megoldására. A nyertes bekerül az Abu Dzabiban zajló világversenyre, amelyet nyáron rendeznek. Mellettük az Árpád iskola diákja, Ács Bence is dolgozik, ő a Szakma Sztár verseny április végi országos döntőjére készül.

Az Árpád iskola diákja, Ács Bence

A feladatok megkezdése előtt Szereminé Hegedűs Krisztina, az iskola igazgatója és Kummer Zoltán, a szakma szakértője köszöntötte a résztvevőket. A zsűri négytagú, az eredmény holnap derül ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!