Jégkorong

2012.06.22. 06:17

Az érett Tyler Metcalfe és a válogatott hátvéd Pozsgai Tamás a Sapánál

Székesfehérvár - Amint azt már jeleztük, a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata két újabb játékossal erősített. Még nem kezdődött el az igazi felkészülés, de lám, a társaság alakul.

Silye Sándor

Az alábbiakban a játékosok számait és  Énekes Lajos edző gondolatait olvashatják.
A 24 éves Pozsgai Tamás a Dab.Doclertől jön Fehérvárra. Tavaly az osztrák Nationalligában  21 mérkőzésen játszott és 10 pontot gyűjtött (2 gól, 8 gólpassz, 24-es plusz, mínusz mutató), a MOL Ligában 22 meccsen 14 pontot szerzett. 
- Fiatal, agilis válogatott hátvéd, ilyen típusú játékos tavaly is hiányzott. Kölcsönös hasznára lehetünk egymásnak, ő segíti a csapatot, mi segítjük, hogy még jobb játékos lehessen. Meg kell mutatnia,  az EBEL-ben is képes jó teljesítményre. Korosztályában ő a legtehetségesebb fiatal hátvéd.



A már magyar állampolgár Tyler Metcalfe a kazah Arystan Temirtauban játszott a 2011-2012-es bajnokságban, ötven mérkőzésen tizennégy gólt szerzett és harminchét pontot gyűjtött. A huszonnyolc esztendős csatár egyetemi évei után megfordult Dunaújvárosban is, a MOL Liga 2010-2011-es szezonjában 46, a magyar bajnokságban  66 ponttal  (42 meccs, 33 gól, 33 gólpassz, 38-as plusz, mínusz mutatót) zárt.
- Láda pontjait próbálta a vezetés vele hasznosítani stabil magyar állampolgárságú játékossal. Két éve a honi bajnokságban kiemelkedő produktumot nyújtott, az EBEL-ben stabil játékot várunk tőle.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!