Kézilabda

2012.08.17. 20:53

Jó játék, magabiztos győzelemmel

Székesfehérvár - Pénteken a női kézilabda nemzetközi torna második napját rendezték meg a Köfém Sportcsarnokban, három mérkőzéssel. A házigazdák este játszottak, és nyertek.

Silye Sándor

A norvég Stabaek és a Lokomotiva Zagreb csapatainak rossz napja volt, hiszen egymás után két alkalommal is a parkettre kellett lépniük. Délután a horvátok a Stabaek együttesével néztek farkasszemet. A norvégok a félidőben még hattal vezettek, aztán eggyel nyert a Zagreb, mégpedig 29-28 (13-19)-ra. A legeredményesebb játékosok Poljak 6, Bozsovics 5, Markovics, Jankovics 4-4, illetve Karlhausen, Sneye, Solberg 4-4 voltak. Az este első csatáját a Siófok a Zagreb ellen vívta. A mérkőzést a Siófok 45-23 (22-15)-re nyerte az erejével elkészült Zagreb ellen. A második félidőre bejött a válogatott kapus Kis, neki már nehezen tudtak gólt lőni a Zagreb játékosai. Lassított a Lokomotiva.

Szombaton 14 órakor a Fehérvár KC velük játszik majd, míg 12 órakor a Siófok és a Stabaek csap össze. A legjobb dobók: Erdősi 7, Lénárt, Bódi 6-6, illetve Bokovics 6, Szmiljanics, Milics 4-4.

Az est második meccsén a házigazda Fehérvár KC és a norvég bajnokság 4. helyezettje, a Stabaek Handball csapott össze. A norvégok bajnoki eredménye tekintélyt parancsoló, bár az elgondolkoztató, hogy délután kikaptak a horvátoktól... A Bóna, Miskei játékvezetői kettős által 300 néző előtt dirigált  mérkőzésen az FKC Szikora – Azari 6, Emberovics 3, Horváth 1, Tilinger 5 (2), Triscsuk 5 (2), Vaszari 3, csere: Rádl, Nikcsevics 1, Becséri, Lelkes, Siti 2, Németh K. 3 összeállításban játszott. Azari nyitotta meg a gólok sorát, majd Vaszari folytatta a másik szélről. Remekeltek a hazaiak, a 6. percben már öttel vezettek úgy, hogy gólt sem kaptak. A norvégok sok technikai hibát követtek el, sok labdát adtak el. Később a Fehérvár KC is megtorpant kissé, lelassult a gólhenger. Szikora jól védett, Horváth kapufákat döngetett, zajlott a mérkőzés (14. perc. 8-1). Néhány perces hazai hibát büntetett az ellen (21. perc:  11-8), lehetett hát újra kapaszkodni. Összeszedettebb lett kicsit  a csapat, de kimaradtak a ziccerek, Rádl sorozatban szállította a büntetőket, amit a társak kihagytak, de így is négy gólos előnnyel pihenhettek a hazaiak.

Térfélcsere után mintha az öltözőben maradt volna csapat, kettőre zárkóztak a norvégok (34. perc: 16-14). Rövidesen visszaállt a rend, hízott az előny, a hét hatott (39. perc: 21-14). Jó volt a védekezés, de a visszaérkezésekkel még mindig voltak gondok. Kiegyenlített lett a játék (39. perc: 24-20), Azari elementáris találatai jelentették azt öröm forrását, az ellenfél közeledte meg a bosszúságot. Nagy rohanásba kezdtek a fehérváriak, de a rohanásnak nyögés és nem gól lett a vége. Azonban a Fehérvár KC nagy részt jó játékkal magabiztosan nyert. 

A vége: Fehérvár KC-Stabaek 29-23 (15-11).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!