Kosárlabda

2012.09.04. 13:57

Az év játékosa érkezik - Cor-J Cox csatlakozik az Alba Fehérvárhoz

Székesfehérvár - Josiah Turner után egy újabb amerikai kosárlabdázó, Cor-J Cox érkezik a héten két hetes próbajátékra az NB I-es kosárlabda-bajnokságra készülő Alba Fehérvárhoz.

Matók János

A 22 éves Cor-J Cox az idén végzett a Mississippi Valley State egyetemen. A 2-es poszton játszó, balkezes amerikai játékos a Soutwestern konferenciában játszott az elmúlt szezonban, ahol az év játékosának választották.

- Rendkívül atletikus és gyors, a lepattanózásban is eredményes, nagyon jól játszott a konferencia döntőben, ami azt jelenti, hogy tét meccsen tud koncentrálni és eredményesen játszani. A tavalyi szezonban kimagasló teljesítményt nyújtott és reméljük, hogy itt is hasonlóan teljesít majd a két hetes próbajáték alatt - jellemezte az új érkező amerikai hátvédet Braniszlav Dzunics, az Alba Fehérvár vezetőedzője.

A fehérváriak amerikai légiósa, Damian Hollis csütörtökön tér vissza nyári szabadságáról, s azonnal bekapcsolódik az Alba Fehérvár munkájába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!