Ezt nem lehet megúszni

2021.09.29. 22:15

Új területen alkot az énekes, novelláskötete jelent meg Ákosnak

A taxis című novellából kisfilmet is készít, a forgatás kedden fejeződött be.

Budapest, 2021. szeptember 10. Kovács Ákos koncertje az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) ifjúsági programján, a Forráspont esten a Papp László Budapest Sportarénában 2021. szeptember 10-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Novelláskötettel jelentkezett a Kossuth-díjas dalszerző és zeneszerző, Kovács Ákos. A népszerű énekes Ezt nem lehet megúszni című kötete az elmúlt két évtized írásaiból 17 novellát tartalmaz.

Az énekes elmondta, összességében előbb érdekelte az irodalom, mint a zene.

A katarzist mindig a szavak hozták el számomra. Nem is tartom magam zenésznek, csak folyamatosan zenészekkel dolgozom együtt – fogalmazott az 53 éves Kovács Ákos.

Juhász Anna irodalmár a kötettel kapcsolatban kiemelte, hogy az írások nagyon mélyre mennek, őszinték és beavatnak a szerző érzéseibe. Az írásokban szó esik apákról, útkereső férfiakról, nőkről, párkapcsolatokról, veszteségekről és történelemről.

Kovács Ákos kiemelte, szerinte mindent úgy tanult meg, hogy próbált valakinek a nyomdokaiba lépni. Ezért fedezhetőek fel novelláiban Updike párkapcsolati konfliktusai, illetve Márquez mágikus realizmusa is. A Magunk maradtunk című írását pedig szülei és nagyszülei levelezései alapján készítette.

A kötet szerkesztője, Helfrich Judit azt is elmondta, az íróval együtt arra törekedtek, hogy az egész könyv egy történetet mondjon el, azonban a végén maradjanak nyitott kérdések is a folytatásról.

Kovács Ákos zenei pályafutása több mint három évtizede tart. Ezenkívül bemutatkozott már költőként, színészként és rendezőként is. Az Ezt nem lehet megúszni az első prózakötete.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!