Martonvásár

2013.12.09. 09:03

Önálló kmb-iroda nyílt a községben

Baracska – A biztonságérzet a felmérések szerint nő, ha közel tudják a rendőri jelenlétet. Körzeti megbízotti iroda nyílt a településen, több éves erőfeszítést követően.

Zsohár Melinda

Az önkormányzat és a rendőrség együttműködésével sikerült megvalósítani az önálló irodát, ahol Paulovics Gábor teljesít szolgálatot. Az ünnepélyes avatón részt vett Varga Péter rendőrezredes, Fejér megye rendőrfőkapitánya, Sági János rendőr alezredes, a Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetője, valamint Tessely Zoltán, a körzet országgyűlési képviselője.

 

Boriszov Zoltán polgármester veszi át a körzeti megbízott iroda működési engedélyét (Fotó: Szántó Andrea)



Boriszov Zoltán polgármester régi törekvése az önálló kmb-iroda létesítése. Baracska fekvése csábító az átvonuló tolvajok, bűnözők körében, akik úgy vélik, könnyen távoznak portyázásaik után. A polgármester hangsúlyozta: a tisztességes embereknek a biztonságára vigyázni kell, a nem jóravaló embereket pedig „fülön kell csípni”.

Az állandó aktív rendőri jelenlét jellemző igény a lakosság részéről, Baracskán pedig a polgárőrségtől is aktív támogatást élvezhet az új megbízott. Sági alezredes szerint a megbízott jelenléte gyorsabb reagálást, s közvetlenebb, személyesebb kapcsolat kialakulását teszi lehetővéa polgárok és a rendőrség között. Kiemelte: a gárdonyi szolgálat segíti intézkedéseiben Paulovics Gábor körzeti megbízottat.


A körzeti megbízott, Paulovics Gábor (Fotó: Szántó Andrea) 

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő egy bizománylevelet adott át a polgármesternek, amelyben Orbán Viktor miniszterelnök fejezi ki jókívánságait Baracska község felé. Folyamatosan emelik a rendőrség állományának létszámát, a kormányzat országos programjának része a baracska iroda nyitása is. Boriszov Zoltán polgármester hozzátette, hogy bár rövid idő állt az önkormányzat rendelkezésére a körzeti megbízott iroda kialakítására, mindent megtettek a dolgozók, hogy a lehető legrövidebb időn belül megnyílhasson.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!