Nap képe

2012.12.11. 18:55

Mikulásfutás - Az utazás fő állomása Csíkszereda

Mezőfalva - A futó nagykövet néhány hónappal ezelőtt megalapította a Mikulásnagykövet Egészségmegőrző és Környezetvédő Ifjúsági Sportegyesületet.

V. Varga József

Kovács István, a lappföldi télapó, Joulupukki futó nagykövete iskolákba, óvodákba látogat el karácsonyig tartó akcióján: együtt kocog a gyerekekkel, naplóba gyűjti kívánságaikat, rajzaikat, üzeneteiket. A mezőfalvi maratonfutó országos és határon túli Mikulásfutásán azokat a szavakat is keresi, amelyeket a gyerekek az ünnepre legjellemzőbbnek tartanak.

 

 

A dunaújvárosi Zalka utcai Óvodában kocogtak, madáretetőket töltöttek fel a gyerekek a Mikulással (Fotó: Kovács István)

Kovács István járt már Dunaújvárosban, Sárbogárdon, Szabadegyházán, Daruszentmiklóson, Sárosdon és a vajdasági Horgoson. A betegségét hősiesen viselő vajdasági kislány, Dávid Kitti, a Télapó kisköveteként - István meghívására  - december 5-én a sárszentmiklósi óvodában és Cecén, másnap pedig Abán és a sárbogárdi Mészöly iskolában indította a gyerekek futását. 

A sűrű program azután ismét a Vajdaságban, nevezetesen Martonoson, Magyarkanizsán és Zentán folytatódott. A gyermekrendezvények fáradhatatlan szervezője Hantosra és Nagylókra is készül, s folynak az erdélyi utazás előkészületei, a fő állomás Csíkszereda lesz. Kovács István missziója fölött védnökséget vállalt Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere, Sükösd Tamás sárbogárdi polgármester és Zászlós Tibor, a Mezőfalvi Mezőgazdasági Zrt. vezérigazgatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!