Krimi

6 órája

Tragédia: megfojtotta fiatal gondozóját egy 4 méteres piton

Tapasztalt volt a hüllők godozásában a 25 éves nő, mégis hibázott, mert Diablo megölte, amikor gyógyszert akart beadni neki.

MW

A fotó illusztráció!

Forrás: Getty Images

Fotó: Diy13

Egy kígyószakértő életét vesztette, miután egy veszélyes hüllő megfojtotta őt. Amanda Ruth Black egyedül próbált gyógyszert adni a Diablo nevű 4 méteres pitonjának Virginia Beach-i otthonában, amikor a tragédia történt. A 25 éves hölgy holttestét a kígyó nyitott terráriuma előtt találták meg, miközben az állat szabadon volt a szobában. A nőt hazatérő tengerésztiszt férje találta meg. 

Később elrendelték a kígyó elaltatását, a férj pedig átadta a hüllőgyűjtemény többi részét a hatóságoknak. Az orvosi vizsgálatok alapján Amanda a fulladásba halt bele, miután a csúszómászó a nyaka köré tekeredett.

A nyomozók szerint a nő, aki egy állatkereskedésben dolgozott, tapasztalt volt a kígyók kezelésében, ám ezúttal egyedül próbált gyógyszert adni a hüllőnek. A kockás pitonok Délkelet-Ázsiában őshonosak, és több mint 30 láb (9 méter) hosszúra is megnőhetnek.

A piton népszerű háziállat, de veszélyes lehet, ha provokálják vagy megijed, sőt, előfordulhat az is, hogy összetéveszti az emberi kezet az étellel - írja a Daily Star nyomán cikkében a Ripost.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!