Beszámoló

2 órája

Hittanosok nyári tábora

Hűsítő programokkal várták nyári táborba a dunaújvárosi római katolikus hittanosokat a júliusi hőségben – tájékoztatta a duol.hu szerkesztőségét a helyi római katolikus plébánia.

Forrás: duol.hu

Fotó: Plébánia

44 gyermek, köztük 8 középiskolás kísérő, valamint további 9 felnőtt kísérő vett részt idén nyáron Pétfürdőn a dunaújvárosi római katolikus plébánia által a hittanosai számára szervezett 5 napos bentalvásos szünidei táborban. Néhányan a szintén Dunaújvárosból ellátott Pusztaszabolcsról és Besnyőről csatlakoztak. A teljes körű ellátást, élelmezést, és az emeletes ágy élményt nyújtó szobákban történő elhelyezést a pétfürdői Kolping Katolikus Szakiskola kollégiuma biztosította.

Jó érzékkel élik túlik a hőségriadót

Mivel a tábor júliusi időpontja egybeesett az idei nyár eddigi legnagyobb magyarországi hőségriasztásának hetével, így nem hiányoztak a táborból a kánikula túlélésének programjai: csónakázás, pétfürdői és várpalotai kirándulások, a Thury-vár meglátogatása, fagyizás, jégkása kóstolás, balatonfűzfői strandolás és balatoni nyári bobozás várta a fiatalokat.

Öröklődik nemzedékről nemzedékre, a Föld legvégső határáig

A közös lakozás és egymásra figyelés együvé tartozásának legnagyobb célja és célkütézése, hogy bemutatható váljon és megélhető legyen Földgolyónk jelenlegi gyermekpalántái és eljövendő fiataljai valamint családtagjaik számára: a kereszténységet nem valami városi múzeum vitrinjéből kell előhúzni és leporolni, hanem ma is megélhető és vállalható, egyedül üdvözítő értékrend. Ezt szolgálhatja akár kiscsoportos foglalkozás, számháború, énektanulás, kézműves foglalkozás, a szülinaposok tortával köszöntése. De elsősorban szolgálja élhető éghajlatú Föld bolygónk alkotójának, azaz a teremtő Istennek dicsőítése a szentmisében, az imádságban, az énekben. Ebből a szempontból ez a tábor kitűnőre vizsgázott.

Makacs dolog a statisztika:

Egy 40 ezres duna-menti városból elindul 50-60 hívő fiatal kirándulni, akár azt is mondhatja bárki: nem egy nagy „was-ist-das”. De abból a szempontból, hogy fentartható lesz-e hosszú távon Dunaújváros székesegyház méretű nagytemploma, avagy ékszerdoboz szépségű óvárosi temploma, abból a szempontból ez egy fontos életjel.

Nem jött volna, ha nincs a...

A szülők befizetésein és az érintett települések hívőinek perselyadományain túl a gyermeknyaraltatás létrejöttét segítették: a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Székesfehérvári Egyházmegye, Dunaújváros megyei jogú város Önkormányzata, a Dunaújváros Római Katolikus Plébánia. Isten tartsa meg jó szokásukat!

Cikk forrása: duol.hu

Az eredeti cikk ide kattintva elérhető. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában