Változás a keretben

2 órája

Sam Jardine megy, Chase Berger jön

Alig kezdődött el a jeges felkészülés, máris változás történt a Hydro Fehérvár AV19 keretében.

Szupkai Gábor

Fotó: HC KOSICE

A csapat hétfőn kezdte meg felkészülését a 2024/2025-ös szezonra, a következő héten pedig már két edzőmérkőzés is vár a Volánra Csehországbn, kedden a HK Mountfield, szerdán a Kolin lesz az ellenfél.

Oda azonban már nem tart a csapattal Sam Jardine, aki a héten szerződése felbontására kérte a klubot. A napokban érkezett hátvéd magánéleti okokra hivatkozott, jelezve, hogy befejezi pályafutását. A klubvezetés a játékos kérésének eleget tett és felbontotta a szerződést. 

– Nagyon sajnálom, de megértem Sam döntését. Ezzel persze valamelyest át kellett variálni az elképzeléseket, két lehetséges légióshely van még a keretben, és a jelenlegi játékospiaci helyzetet figyelembe véve döntöttünk úgy, hogy most egy csatárt hozunkmondta Szélig Viktor a klub general managere. 

Az új csatár pedig nem más, mint Chase Berger. Az amerikai támadó az előző évadot Szlovákiában, a Kassa csapatánál töltötte, korábban szerepelt a DEL-ben és az AHL-ben is, de nem lesz neki ismeretlen a Hydro Fehérvár AV19 öltözője sem. 

– A korábban itt játszó játékosoktól csak jókat hallottam a klubról és az egyik barátom, Josh Atkinson is megerősített abban, jó döntés lesz Székesfehérvárra igazolni. Sok játékost ismerek a ligából és úgy látom, jól fekszik nekem ez a stílus, amit a bajnokság képvisel. A szurkolókról és a magyar jégkorongról Jeff LoVecchio mesélt nekem, vele edzek a nyáron, nagyon várom, hogy jégre lépjek előttük. Versenyképes keretnek tartom a miénket, Szélig Viktorral való beszélgetéseim során pedig kiderült, ambiciózus tervekkel vágunk neki a szezonnak, a CHL-szereplés pedig már csak hab a tortán – indokolta igazolását Berger.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában