Krimi

3 órája

Végzett a szakértő: megvan mi okozta a tüzet a barlangfürdőben

Elkészült az elsődleges szakértői vélemény a tűz okáról.

MW

Forrás: Vajda János / MTI

Szeptember 6-án este 7 óra után, közvetlenül a zárást követően keletkezett tűz a Miskolctapolca Barlangfürdő terápiás részlegében. A lángok átterjedtek a főépület tetőszerkezetére is. A haváriát végül este 11 óra körül hárították el a tűzoltók, de hajnali 4-5 óráig tartottak az utómunkálatok - írja a boon.hu.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálója azonnal megkezdte a tűz okainak megtalálását. A szombaton koradélután szerzett információink azt mutatják, hogy 

a tűzvizsgáló elsődleges tájékoztatása szerint a Miskolctapolca Barlangfurdoben keletkezett tűz oka elektromos zárlat, amely egy teraszon lévő kültéri lámpánál keletkezhetett.

Nemrég vizsgálták át az elektromos rendszert

Németh Judit, a Barlangfürdőt üzemeltető Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője szombaton délelőtt azt mondta, hogy három héttel ezelőtt vizsgálták meg a szakemberek a fürdő elektromos hálózatának és berendezéseinek állapotát és - elsődleges információk szerint - nem találtak rendellenességet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!