Járvány

2020.05.07. 14:44

Hivatalos: május 16-án indul újra a Bundesliga

Elsőként Európában a német labdarúgó-bajnokság indul újra.

DFL general manager Christian Seifert speaks at the press conference. GES / Online press conference for the resumption of the German Bundesliga 22.04.2020 GES / Press conference about the restart of the national soccer league. 04/22/2020 | usage worldwide

Forrás: AFP / GES-Sportfoto / dpa Picture-Alliance

Fotó: Edith Geuppert

A Német Labdarúgó Liga csütörtöki közlése szerint szigorú egészségügyi szabályok és nézők nélkül indul újra a Bundesliga.

„A szezon valószínűleg június végén fejeződik be”

– mondta Christian Seifert, a liga elsőszámú vezetője.

„Globálisan hatalmas az érdeklődés, mivel ez az első nagy bajnokság, amely újraindul. Ez annak a különleges helyzetnek köszönhető, hogy nálunk van a világ egyik legmodernebb egészségügyi rendszere”

- tette hozzá a sportvezető.

A közlés szerint az összes játékost tesztelni kell, majd ezt követően valamennyi csapatnak hétnapos edzőtáborba kell vonulnia teljes izolációba a rajt előtt, hogy ezzel is csökkentsék a fertőzés veszélyét.

A meccseken a játékosokkal, a stábtagokkal és a hivatalos személyekkel együtt nagyjából 300 ember fog a stadionban tartózkodni.

A koronavírus-járvány miatt március 13-án függesztették fel a Bundesliga küzdelmeit, amelyből még kilenc forduló van hátra. Jelenleg a címvédő Bayern München áll az élen négy ponttal megelőzve a Borussia Dortmundot, illetve öttel a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipziget. A május 16-i rajton rögtön egy csúcsrangadóra is sor kerül a Borussia Dortmund-Schalke 04 Ruhr-vidéki derbi révén.

Forrás: MTI

Borítókép: Seifert online újraindítja a Bundesligát

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában