Jókívánságok

3 órája

Szoboszlai szívhez szóló szavakkal köszöntette a szülinapos Haalandot

A Salzburgban együtt töltött évek óta a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik és Erling Haaland szoros barátságot ápol egymással. A Manchester City norvég csatára vasárnap töltötte be a 24. születésnapját, amiről természetesen a Liverpool középpályása sem feledkezett meg.

MW

Szoboszlai Dominik Erling Haalanddal harcol a labdáért a Manchester City–Liverpool mérkőzésén

Forrás: AFP

Fotó: Darren Staples

A két labdarúgó már vetélytársa egymásnak a Premier League-ben, ami természetesen nem érinti a barátságot. Erling Haaland és Szoboszlai Dominik azóta jó barátok, hogy együtt futballoztak a Salzburgban, bár egy május végi interjúban a norvég támadó nem a magyar középpályást nevezte meg legjobb cimborájának – írta meg korábban a Magyar Nemzet

776150518
Erling Haaland, a Manchester City norvég csatára vasárnap töltötte be a 24. születésnapját
Fotó: Darren Staples / Forrás: AFP

Újabb barátok

A Sky Sports még májusban tett fel érdekes villámkérdéséket, amelyeket Erling Haaland készséggel megválaszolt. Ezek közül számunkra a legérdekesebb talán az volt, amikor arról kérdezték a Manchester City klasszisát, hogy ki a legjobb barátja a futballban, hiszen közismert, hogy Szoboszlai Dominik volt az egyik legközelebbi bizalmasa a közös salzburgi időszakukban.

Sok barátom van, a mostani csapattársaim közül Jack Grealish a legjobb

– válaszolta meg a kérdést Haaland, aki tehát nem nevezte meg Szoboszlai Dominiket. Grealish egyébként nemrég jelentette ki, hogy Haaland a legprofibb játékos, akit valaha látott, a jelek szerint tehát ez nem csak udvariaskodás volt.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Szoboszlai sem Haalandot tartja már a legjobb futballista barátjának, ő az utóbbi időben többször is arról beszélt, hogy egy másik korábbi salzburgi játékostársával, a jelenleg Dortmundban futballozó Karim Adeyemivel van nagyon jóban. Ennek ellenére az egykori csapattárs nem felejtett el megemlékezni a norvég csatár jeles napjáról.

„Boldog szülinapot, testvérem!”

A futballvilág július 24-én megünnepelte Erling Haalandot, aki ezen a napon lett 24 esztendős. Kapott jókívánságokat a klubjától és a norvég szövetségtől is, rengetegen köszöntötték fel a közösségi médiában, és Szoboszlai Dominik sem feledkezett meg róla – olvasható a Magyar Nemzet oldalán

A magyar labdarúgó saját oldalán egy képet tett fel, amelynek a szövege magyarul így hangzik: „Arra használd a mosolyodat, hogy megváltoztasd a világot. Ne hagyd, hogy a világ változtassa meg a mosolyodat. Boldog születésnapot, testvérem!” Haaland és Szoboszlai Salzburgban voltak csapattársak, 19 meccsen szerepeltek együtt, és ekkor alapozták meg közeli barátságukat.

Általában minden héten beszélünk, de kéthetente biztos. Nyilván nem olyan szoros már a kapcsolat, mint Salzburgban, ahol mindennap együtt voltunk, de a barátság nem múlt el

– árulta el Szoboszlai a Magyar Nemzet kérdésére tavaly novemberben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában