Jöhet a visszavágó!

9 órája

Újra összecsap egymással a 200 hát két koronázott királya, Kós Hubert aranyesélyes

Ryan Murphy, az Egyesült Államok hátúszáskirálya egyszerűen sokkot kapott a 2023-as világbajnokságon, amikor a magyar szurkolók legnagyobb örömére Kós Hubert elhalászta előle a 200 méteres hátúszás aranyérmét. A párizsi olimpián újra összecsap egymással a táv két klasszisa, a szakemberek szerint a szám aranyérme kizárólag kettejük között dől majd el.

MW

Kós Hubert a férfi 200 méteres vegyesúszás döntőjében a belgrádi vizes Európa-bajnokságon

Forrás: MTI

Fotó: Derencsényi István

A két úszózseni közül – ha csak az idei időeredményeket nézzük – egyértelműen Murphy van előnyben, hiszen vezeti a világranglistát, míg a Bob Bowman által edzett Kós Hubert eddig jegyzett legjobbja 2024-ben a US Openen elért 1:55.95 volt, amivel jelenleg – eléggé megtévesztő módon – mindössze a 16. helyet foglalja el a világranglistán, ráadásul az Európa-bajnokságon ki is hagyta a 200 méteres hátúszást – írja a Magyar Nemzet.

KÓS Hubert
Kós Hubert a 200 hát aranyesélyese 
Fotó: Derencsényi István / Forrás: MTI

Kós ideje azért is megtévesztő, ugyanis a 2023-as világbajnokság előtt hirtelen 1:57.64-ről 1:55.95-re javult élete addigi legjobbja, majd a vb-döntőben csaknem két másodperccel gyorsult tovább. Most ismét 1:55.95-cel érkezik a nagy versenyre, a párizsi olimpiára, és ha képes lesz megismételni a tavalyi javulását a párizsi döntőben, akkor nem véletlenül tartják az egyik legnagyobb favoritnak. Ráadásul azért üzent az ellenfeleinek, hiszen 

remek idővel megdöntötte a 100 hát országos csúcsát, azaz a formájával nincs nagy gond.

Persze, mindehhez a 29 éves, élete formájában lévő Murphynek, valamint a szám idei világbajnokának, a világranglista jelenlegi másodikjának, Hugo Gonzalesnek – aki a júniusi spanyol bajnokságon 1:54.51-et úszott –, valamint Keaton Jonesnek is lesz szava. Az amerikai az olimpiai válogatón élete legjobbjával, 1:54.61-gyel ért célba, mintegy Kós Hubert-i javulást bemutatva, hiszen előtte a legjobb ideje 1:56.79 volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!