Drámai végjáték

6 órája

A norvégok az utolsó másodpercben lőtt góllal verték a magyar férfi kézilabda-válogatottat (videó)

A magyar válogatott kikapott Norvégiától a párizsi olimpián szerdai versenynapján, a csoportkör harmadik fordulójában. Hat másodperccel a vége előtt Imre Bence ziccert hibázott, a kontrából a norvégok egy másodperccel a vége előtt gólt dobtak, 26–25-re kikaptunk.

MW

Bánhidi Bence (b) és a norvég Magnus Gullerud (j) a Norvégia-Magyarország mérkőzésen

Fotó: Illyés Tibor

A két csapat legutóbb március közepén a tatabányai olimpiai selejtezőtornán találkozott egymással, akkor a norvégok magabiztosan, 29-25-re nyertek. Az ötkarikás játékokat is remekül kezdték, ugyanis Argentína után a franciákat is öt góllal legyőzték. A magyarok keretében megtörtént az első csere: a beálló Rosta Miklós kisebb megbetegedése miatt a jobbszélső Rodrígez Álvarez Pedro került a helyére.

A norvégok szereztek meg a mérkőzés elején a vezetést, aztán Szita dobott szép gólt, közte pedig a felsőlécet forgácsolta szét. Sajnos ziccerből Bóka követte a példáját, mégis tartottuk a lépést a norvégokkal. 4–3-ra még mi vezettünk, aztán 7–5-re fordítottak a norvégok, de ettől nem tört meg a magyar válogatott, az első félidő közepén ismét átvette az irányítást – tudósított a Magyar Nemzet

PALASICS Kristóf
Palasics Kristóf kapus 
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Többnyire sikerült megakadályozni a norvégok fő fegyverét, a lerohanást, jó volt a védekezés, a kapuban pedig Palasics Kristóf bravúrok sorát mutatta be, az első félidőben 20 lövésből 9-et is megfogott, ami bravúr, 45 százalékos teljesítmény.

Bánhidi Bencét nem nagyon tudták tartani a norvégok, akik szerencsére jó néhány technikai hibát is elkövettek. 13–11-es vezetésről vonultak a mieink szünetre. 

Magyar góllal (Imre Bence) kezdődött a második félidő, aztán viszont hármat dobtak és egyenlítettek a norvégok (14–14). Ismét a magyarok vettek lendületet, 19–17-nél ismét két góllal vezettünk. Bánhidivel továbbra sem bírtak a norvégok. 

RODRÍGUEZ, Chema
Chema Rodríguez, a magyar válogatott szövetségi kapitánya
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Az utolsó tíz percen belül kétszer is támadtak a magyarok a kétgólos vezetésért, de egyszer sem jártak sikerrel, a skandinávok pedig az 57. percben ismét előnybe kerültek. Már csak 61 másodperc volt hátra, amikor Lékai Máté egyenlített, majd egy bravúros labdaszerzés után Imre Bence egyedül vezette a labdát a kapura, de Torbjörn Bergerud védeni tudott, végül Alexandre Blonz két másodperccel a vége előtt bedobta a norvégok győztes gólját.

Videón a kézilabdások utolsó perces drámája Norvégia ellen:

A magyarok szombaton 35–32-re kikaptak Egyiptomtól, hétfőn 35–25-re legyőzték Argentínát, pénteken a világbajnok Dániával, vasárnap pedig a házigazda, címvédő és Európa-bajnok Franciaországgal találkoznak. A két hatos csoportból az első négy-négy jut a negyeddöntőbe.

Férfi kézilabda, csoportkör, 3. forduló, B csoport:
Norvégia-Magyarország 26–25 (13–11)
Dél-párizsi 6-os Aréna, v.: Lah, Sok (szlovénok)
lövések/gólok: 42/26, illetve 43/25
gólok hétméteresből: 3/2, illetve 3/3
kiállítások: 8, illetve 6 perc

Magyarország: Palasics - Bóka 2, Szita 2, Bánhidi 6, Sipos, Ancsin, Lékai 1, cserék: Imre 6, Fazekas 1, Bodó 6, Ilic 1, Ligetvári, Bartucz, Rodríguez
a norvég gólszerzők: Blonz 9, Lyse 6, Sagosen, Setterblom 3-3, Björnsen 2, Överby, Gröndahl, Reinkind 1-1

Szijjártó Péter a közösségi oldalán posztolt a mérkőzés után.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!