Kézilabda

2 órája

Ezer fokon kell égni a franciák elleni sorsdöntő meccsen (videó)

A magyar férfi kézilabda-válogatott 28–25-re kikapott a világbajnok Dániától múlt pénteken, és ezzel eldőlt, hogy a nemzeti csapatnak az utolsó meccsén kell kivívnia a továbbjutást az olimpiai kézilabdatornán. Chema Rodríguez, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya ismét változtatott a keretén, és visszakerült a franciák elleni sorsdöntő találkozóra Imre Bence és Szita Zoltán is. A dánok ellen remek teljesítményt nyújtó kapus Mikler Roland szerint szinte hiba nélkül kell játszaniuk a házigazdák ellen.

MW

A magyar csapat a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornájának B csoportjában játszott Magyarország–Dánia mérkőzés után a Dél-párizsi Arénában 2024. augusztus 2-án. Dánia-Magyarország 28–25

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Mikler Roland visszatért a magyar férfi kézilabda-válogatott kapujába, de a Dánia elleni vereséget ő sem tudta megakadályozni. Annak ellenére sem, hogy kiválóan védett – írta meg korábban az Origo. A válogatott szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez július elején hirdetett keretéből kimaradt Mikler Roland, akire csak a tartalékok között számított a tréner. A negyedik, Dánia elleni csoportmérkőzés előtt hármat cserélt a spanyol edző, így beállhatott a rutinos kapus is, aki meghálált a bizalmat.

RODRÍGUEZ, Chema
Chema Rodríguez, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornájának B csoportjában játszott Norvégia–Magyarország mérkőzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. július 31-én
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Későn ébredt a csapat

A két csapat legutóbb tavaly januárban a világbajnoki negyeddöntőben találkozott egymással, akkor fölényesen, 40–23-ra nyertek a dánok, akik a legutóbbi három világbajnokságon aranyérmet szereztek. Sajnos a Chema Rodríguez vezette válogatott hullámzó játékot mutatott be az esélyesebb ellenfele ellen. A magyar találatokra gyorsan válaszoltak a dánok, néha üres kapuba tudtak lőni, és öt találatra növelték az előnyt az utolsó tizenöt percben, pedig Mikler parádézott a kapuban. Sokáig nehezen születtek a magyar gólok, de a hajrára megint jobb szakasz következett, végül a dánok három találattal nyertek – olvasható az Origo oldalán. A magyar csapatból Zoran Ilic volt a legeredményesebb öt góllal, míg Mikler 14 lövést hárított.

Rengeteget hibáztunk, sok üres kapus gólt kaptunk. Több volt ebben a meccsben. Dánia bombaerős csapat, még így is, hogy ezúttal kicsit későn ébredt

– mondta el a 39 éves kapus.

– A srácoknak is elmondtam, hogy szerintem tisztességes munkát végeztünk, a válogatott erejét mutatja, hogy ilyen jó meccset tudott játszani a dánok ellen. Köszönöm a lehetőséget, nagyon szerettem volna játszani az utolsó olimpiámon, ami valószínűleg az utolsó világversenyem is egyben. Igyekeztem élni az eséllyel – nyilatkozta a rutinos kapus. Ahogy a magyar csapatnak is élnie kell az utolsó csoportmeccsen az eséllyel, és ki kell harcolnia a győzelmet a házigazda franciák elleni találkozón.

Meg kell lepni őket

Ami az előzményeket illeti, férfiválogatottunk két hete szombaton 35–32-re kikapott Egyiptomtól, múlt hétfőn 35–25-re legyőzte Argentínát, előző héten szerdán drámai végjáték után 26–25-re alulmaradt a norvégokkal szemben, a Dánia elleni vereség után két szerzett ponttal áll. Egy mérkőzés még biztosan vár a magyar csapatra az olimpián, vasárnap 16 órától Franciaország lesz az ellenfél.

– Keresnivalónk biztosan lesz, de ahhoz, hogy eredményesek legyünk, közel százszázalékos mérkőzést kell játszanunk. Meg kell lepnünk a franciákat – jelentette ki Mikler Roland. Chema Rodríguez szövetségi kapitány nem nevezte a fiatal szélsőt a Dánia elleni mérkőzésre, de állítólag ennek nem a kihagyott ziccer, hanem kisebb sérülés volt az oka. Imre mellett most Szita Zoltán is visszakerült a címvédő és házigazda franciák elleni, vasárnapi sorsdöntő csoportmérkőzésre – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. A nemzetközi szövetség honlapja szerint a jobbszélső Imre az irányító Hanusz Egont, míg a balátlövő Szita a beálló Rosta Miklóst váltja. Később kapust is cseréltek a magyarok: Bartucz Lászlót Palasics Kristóf váltotta. 

– Sokan mondhatják, hogy az első három meccsükön nem szereztek pontot sem, de ők a franciák, számukra is sorsdöntő lesz a csata. Szeretnénk velük felvenni a versenyt, felkészülünk rájuk, tele leszünk szenvedéllyel, és meglátjuk, mire lesz ez elég vasárnap

– árulta el a magyar csapat kapitánya. Az Európa-bajnok franciák elleni mérkőzés 16 órakor kezdődik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!