Voksoltak

2 órája

Szilágyi Áron nem került be a NOB sportolói bizottságába

A háromszoros olimpiai bajnok kardvívó Szilágyi Áron nem került be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportolói bizottságába.

MW

Szilágyi Áron, a magyar csapat tagja a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kard csapatverseny negyeddöntőjében a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 31-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A testület négy új tagja a hétszeres ötkarikás bajnok amerikai sprinter Allyson Felix, a német tornász Kim Bui, a Párizsban két aranyérmet is szerző ausztrál szlalomkajakos Jessica Fox, valamint Marcus Daniell új-zélandi teniszező lett. 

Magyar részről egyedül Szilágyi pályázott a tagságra. 

A 6576 szavazó voksai közül a legtöbbet, 2880-at Felix kapta. 

Az új tagok megbízatása nyolc évre szól, és egyben NOB-tagságot jelent. 

"Amikor felszólították a négy új tagot, nem igazán lepődtem meg, mert olyanok kerültek be, akik eddig is jól képviselték a sportolói érdekeket és nagyon jó programjuk volt" - mondta az eredményhirdetés után Szilágyi az M4 Sportnak. 

A vívó kiemelte, 

az elmúlt időszakban mindent megtett a bekerülésért, és úgy érezte, sokan támogatták, amiért mindenkinek hálás, mint ahogy azoknak is, akik vették a fáradtságot és rá szavaztak az olimpiai faluban. 

"Bár nem sikerült bekerülnöm, a játékok megerősítettek abban, hogy érdemes dolgozni az olimpiai mozgalomért, és úgy érzem, fogok is még a jövőben" - fogalmazott Szilágyi. 

A Vasas sportolója "szeretett volna ott lenni" a beválasztottak között, de elmondása szerint ez mégsem olyan verseny volt, mint amikor a páston az aranyéremért küzd, ennek ellenére a megválasztott tagoknak szurkolni fog, hogy tudjanak tenni a sportolókért. 

"A céljaim, és azok az értékek, amiket képviselni szeretnék, nem változtak, otthon továbbra is az ezekért való munkálkodás lesz a fő vágásiránya az életemnek"

 - mondta programjával kapcsolatban a háromszoros olimpiai bajnok. 

A sportolói bizottságba még a NOB végrehajtó bizottsága is jelöl egy-két tagot nemi, sportági és regionális alapon, de ennek kapcsán Szilágyi elmondta, erre neki már nincs ráhatása, ugyanakkor megtisztelő lesz, ha ilyen módon jelölik. 

A NOB sportolói bizottságában a párizsi játékok végével jár le az olimpiai bajnok úszó Gyurta Dániel mandátuma, a MOB elnöksége - a pályázati anyagok áttekintése és a háromtagú előkészítő bizottság javaslata alapján - Szilágyi Áront javasolta új jelöltnek.

 A párizsi olimpián résztvevő sportolók a négy új tagot 32 jelentkező (18 nő és 14 férfi) közül választották meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában