Felújítási munkálatok

2 órája

Karbantartás és vezetékcsere Palotavárosban (videó!)

Feltört aszfalt, kordonok és szorgos munkás kezek – láthatóan nagyobb beruházás zajlik a Sziget utca és a Jancsár utca térségében. Hogy mégis mekkora és hogyan érinti ez az ott lakók életét, arról Szauter Ákost, a SZÉPHŐ vezérigazgatóját kérdeztük, aki készséggel állt a FEOL rendelkezésére.

Kecskés Zoltán

Vajon mi történik Palotavárosban?

Fotó: Bagotai Zsanett

Mint ismert, a SZÉPHŐ több mint 20 ezer lakásnak és mintegy 1000 közületnek biztosítja a fűtést, 45 kilométeres nyomvonalú távvezetéken. A távfűtés és melegvíz-hőszolgáltatás biztosításával pedig folyamatosan jelen vannak az emberek otthonaiban, az intézményekben és a fehérvári cégek életében is.

Szauter_Ákos_Széphő, távhővezeték
Az elavult, korszerűtlen vezetékek kiváltása, cseréje zajlik
Fotó: Bagotai Zsanett

Elektronikus megkeresésünkben arra voltunk kíváncsiak, hogy pontosan, milyen munkák zajlanak a kollégánk által is levideózott városrészen.

– Általánosságban elmondható, hogy távhővezeték tervszerű megelőző karbantartása, rekonstrukciója, komplett cseréje 2024. június közepe óta zajlik, és összesen hat ütemben valósul meg, melyekből négyet már sikeresen teljesített a cég – kezdte levelét Szauter Ákos vezérigazgató, aki kiemelte ennek az egyik fázisa a Jancsár utcai munkálatok. Hozzátette azt is, hogy az elavult, korszerűtlen vezetékek kiváltása zajlik ebben a beruházásban új korszerű, előszigetelt csövekre. Mint fogalmazott, ez a projekt összesen 3050 háztartás számára nyújt majd műszakilag stabil távhőellátást a következő évtizedekben.

Szauter_Ákos_Széphő_távhővezeték
A tervek szerint szeptember elejéig tart majd a munka
Fotó: Bagotai Zsanett

Szauter Ákost arról is kérdeztük, hogy a tervek szerint meddig tart majd a kivitelezés, amelyre a következő megnyugtató választ adta a vezérigazgató:

– A beruházás a tervek szerint halad, eddig akadályozó tényező nem merült fel, így várhatóan legkésőbb szeptember elején befejeződhetnek a munkák. A kivitelezéssel járó, néhány órán át tartó, előre  tervezett üzemkimaradások egy-egy alkalommal átlagosan 5-600 háztartást érintenek, melyekről előre kihelyez a lépcsőházakban és a társaság honlapján, valamint a Fehérvár applikációban írásbeli értesítéseket a SZÉPHŐ Zrt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában